Un centre pioner de recursos LGTBI

El primer centre municipal de recursos LGTBI de l’Estat espanyol estarà situat al districte de l’Eixample, amb més de 1.200 metres quadrats destinats a oferir serveis especialitzats d’atenció directa. Les obres de l'edifici començaran el mes d’octubre i es preveu que acabin l’octubre del 2018.

27/06/2017 17:50 h

Ajuntament de Barcelona

L’equipament municipal estarà ubicat al carrer del Comte Borrell i centralitzarà tasques d’informació i assessorament. El col·lectiu LGTBI de la ciutat ha definit de manera participativa la disposició i les funcions de l’espai. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha recordat: “Aquesta ha estat una demanda històrica del moviment LGTBI. Són moltes les ciutats emblemàtiques del moviment que tenen centres de referència i aviat podrem veure com Barcelona tindrà també el seu propi espai.” Ho ha afirmat la setmana en què es commemora la primera manifestació reivindicativa a l’Estat pels drets del col·lectiu LGTBI, que va tenir lloc a Barcelona fa quaranta anys.

Les obres del nou local es licitaran aquesta setmana. L’edifici tindrà un model de gestió cívica i s’estructurarà en tres nivells i zones, que el faran funcional i polivalent: un espai d’entrada i acollida a la planta baixa, una zona central per fer-hi activitats participatives al primer nivell i una part destinada als serveis d’assessorament i a l’ús d’entitats a la planta superior. També hi haurà una sala privada per fer proves de VIH/SIDA, un espai per al personal de l’entitat gestora, una sala polivalent per a tallers o conferències, una sala d’actes, tres sales de reunions, un centre de documentació amb taules de consulta, un despatx per al Consell LGTBI, un espai relacional i un magatzem.

La inversió estimada per al centre de recursos és d’1.428.348,57 euros (IVA inclòs).

Etiquetes associades a la notícia