Activat el protocol per situació de sequera de Barcelona en fase de preemergència

Davant l’agreujament de la situació de sequera, l’Agència Catalana de l’Aigua ha activat un nou escenari (no previst inicialment en el Pla de sequera), per aplicar mesures transitòries i d’adaptació i endarrerir la declaració efectiva d’emergència.

30/11/2023 11:37 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta fase no comporta talls de subministrament a les persones, però sí diverses accions per reduir la quantitat d’aigua utilitzada per la ciutadania, les empreses i també pels ajuntaments d’arreu del país. Es complementa amb diverses accions de sensibilització i comunicació a la ciutadania per tal d’aconseguir un estalvi més gran d’aigua.

A efectes pràctics, gràcies a la tasca prèvia feta a la ciutat entre institucions i ciutadania, la nova fase no implica cap afectació a l’abastament domiciliari i la limitació més important que se suma a les establertes en la fase anterior d’excepcionalitat es veurà als camps esportius de pràctica federada, que han de disminuir el reg de 450m3/ha/mes a 200 m3/ha/mes.

A Barcelona, el grup de treball sobre sequera impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb la participació de totes les administracions i operadors implicats ja s’ha reunit per analitzar aquesta situació de preemergència i les mesures que haurà de prendre la ciutat en cas que les restriccions augmentin les pròximes setmanes.

A la pàgina web de la sequera a Barcelona hi ha tots els detalls de la nova fase i consells per estalviar aigua a casa.