Amb un nou tram de carril bici al carrer de Mallorca creix l'eix pedalable Sagrera-Sants

13/01/2023 12:10 h

Ecologia Urbana

El nou carril bici del carrer de Mallorca, entre els carrers del Clot i de Cartagena serà unidireccional, segregat, situat a la banda mar de la calçada unirà el carril bici procedent del carrer del Clot amb el tram del carril bici del carrer de Mallorca que hi ha entre el carrer de Cartagena i l’avinguda Diagonal.

Amb aquest tram fa créixer l’eix horitzontal que, un cop completat, travessarà la ciutat en sentit Llobregat, unint el barris de Sant Andreu, la Sagrera, la Sagrada Família i altres barris de l’Eixample amb l’estació de Sants a través de tota la trama Cerdà de la ciutat.

La secció del carrer després d’implantar el carril bici serà de dos carrils de circulació més carril bus, a banda muntanya, i carril bicicleta a banda mar, tots en sentit Llobregat. S’eliminarà el cordó de serveis. No es modificaran les amplades de carrils actuals del carrer de Mallorca.

L’actuació es programa entre el 30 de gener i el 17 de març de 2023, i es dividirà en diverses fases:

Fase 1.- Obra civil. Del 30 de gener al 24 de febrer de 2023, en horari habitual de treball, i implantació a partir de les 9.30 hores.

Durant aquesta fase es duran a terme tasques de substitució de rigoles, embornals, execució de rasses per a canalització semafòriques i recol·locació d’elements del cordó de serveis en carrers adjacents.

Els treballs es faran sense afectació a carrils de circulació. Les afectacions al cordó de serveis es presenyalitzaran amb plafons de reserva d’estacionament amb 8 dies d’antelació, tant al carrer de Mallorca com a la redistribució als carrers adjacents.

Fase 2.- Pavimentació. Cap de setmana del 25 i 26 de febrer de 2023, en horari de treball de 8.00 a 20.00 hores, amb inici de treballs sorollosos a partir de les 9.00 hores, en diumenge.

Durant aquesta fase es durà a terme el fresat i l’estesa de capa de paviment asfàltic, només de l’àmbit del futur carril bici. A les cruïlles no es farà nova pavimentació. L’inici dels treballs de pavimentació tindrà lloc a la cruïlla del carrer del Clot, en sentit de la circulació (Llobregat).

Quan acabi la jornada de pavimentació, es faran treballs de pintura de línies viàries per separar el carril bici. Durant les jornades successives, es barrarà el pas de bicicletes i se senyalitzarà degudament que el carril bici no està en servei.

Fase 3.- Separadors i senyalització. Del 27 de febrer al 17 de març de 2023, en horari habitual de treball, implantació, a partir de les 9.30 hores, i desocupació en acabar la jornada.

Es duran a terme treballs de col·locació de separadors de carril bici, pintura de marques viàries, logos i catifes vermelles als encreuaments.

Les tasques de col·locació de separadors es farà amb protecció de vehicle pantalla i alineació de cons per delimitar la zona de treballs. L’horari de treball per a aquestes tasques serà en hores vall, de 9.30 a 16,30 hores. Fora d’aquest horari restarà la secció de trànsit habitual.

Les tasques de pintura a les cruïlles i carrils, es duran a terme en horari nocturn, de 22.30 a 5.30 hores. Aquests treballs no es faran durant les nits de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades