Balanç de la primera setmana del pla de reforç de neteja Cuidem Barcelona

S’han fet actuacions integrals en 25 punts, que inclouen neteja amb aigua a pressió i actuacions als contenidors, paviment i mobiliari urbà, entre d’altres. El pla de xoc, que es desenvoluparà durant aquest any i fins al 2023, disposa d’un pressupost de 70 milions d’euros i preveu actuar en 350 punts de la ciutat.

19/10/2021 15:46 h

Ignasi Robleda Vives

La sortida progressiva de la pandèmia ha desembocat en un ús intensiu de l’espai públic que ha comportat l’aprovació del pla de xoc de reforç de la neteja i el manteniment de l’espai públic, que s’ha anunciat aquest mes d’octubre i que inclou actuacions durant aquest 2021 i l’any vinent. Dotat amb 70 milions d’euros i desenvolupat en col·laboració amb els districtes, inclou actuacions en 350 punts de la ciutat.

Durant aquesta primera setmana, segons el balanç realitzat, ja s’ha arribat a 25 dels punts que per les característiques d’ús s’ha detectat que necessitaven una neteja integral, i la previsió és que es continuï avançant a aquest ritme, de manera que d’aquí a un mes s’arribi a actuar en el centenar d’espais detectats que requereixen actuacions relacionades amb aspectes de senyalització, eliminació de pintades, renovació d’elements urbans, enllumenat, pavimentació, verd urbà, clavegueram i patrimoni urbà. Els altres 250 punts establerts en el pla estan vinculats fonamentalment a tasques de reforç de neteja.

Quant als 25 punts als quals s’ha arribat, s’hi ha actuat almenys en aquests primers dies dues vegades i la previsió és que s’hi continuï actuant durant el transcurs d’aquest pla. També es desplegarà una xarxa d’informadors amb una finalitat doble: d’una banda, explicar als veïns i veïnes tot el que s’està fent en relació amb la neteja i el manteniment de l’espai públic, i, de l’altra, sensibilitzar en termes de corresponsabilitat per tal de contribuir entre tots i totes a la preservació de l’espai comú.

Aquest pla de xoc, Cuidem Barcelona, desenvolupat amb els deu districtes de la ciutat i que pot ser ampliable més enllà d’aquests primers 350 punts detectats, també vol millorar la comunicació amb els ciutadans, que poden informar sobre actes incívics, acumulació de brutícia o altres problemes a través del web, l’aplicació “Barcelona a la butxaca” o el telèfon gratuït 900 226 226.

Trobareu més informació sobre els paràmetres principals d’aquest pla de xoc en aquest enllaç.

Etiquetes associades a la notícia