Comença l’enderroc de l’Aquarama del Zoo

Comencen les tasques de desmuntatge de la instal·lació en què entre el 1968 i el 2015 van tenir lloc espectacles amb animals marins, i que des llavors no estava operativa. En el seu lloc s’hi construirà una reserva d’animals de 3.500 metres quadrats.

12/07/2022 12:48 h

Ajuntament de Barcelona

L’enderroc es farà minimitzant l’impacte acústic i ambiental per garantir el benestar dels animals del Zoo, gràcies a una maquinària que redueix els sorolls i les vibracions. Les tasques duraran quatre mesos i tenen un pressupost de 365.000 euros.

L’equipament que substituirà l’Aquarama serà una reserva d’animals de 3.500 metres quadrats amb diversos espais, que reproduirà diferents hàbitats, amb zones climatitzades i sales tècniques.

Els espais s’adaptaran a les necessitats de les espècies que acullin, que seran les que es vegin afectades provisionalment per les obres de millora previstes els propers anys, i se’n prioritzarà la salut i el benestar.

Les obres començaran durant la tardor del 2023 i duraran fins a l’estiu del 2024, i costaran 800.000 euros.

Una reserva adaptada al nou model de Zoo

El nou espai s’adapta als objectius del nou model de Zoo, basat en la transformació de bona part de les instal·lacions per esdevenir un centre de preservació de la biodiversitat que contribueixi activament a la conservació, la recerca científica i la divulgació de la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals, sobretot de l’autòctona. Tot just fa un mes s’hi va inaugurar un nou espai d’invertebrats, pensat per a un públic familiar.

Notícies relacionades