Es redueix a la meitat el nombre de coloms mitjançant un tractament anticonceptiu

L’any 2017 es va activar a la ciutat un nou procediment per al control ètic de la població de coloms amb mètodes anticonceptius amb nicarbazina. Des de llavors s’ha reduït un 50,9% el nombre de coloms a les zones tractades; en canvi, en els punts de control on no es distribueix el fàrmac anticonceptiu ha augmentat un 11%. Barcelona és la primera capital europea a utiltzar la reducció de la natalitat per controlar la superpoblació de coloms.

07/08/2020 16:32 h

Ajuntament de Barcelona

El sistema implantat consisteix a administrar blat de moro recobert de nicarbazina, el fàrmac veterinari anticonceptiu, amb 51 dispensadors automàtics de pinso a 47 zones de la ciutat. Cada dia a primera hora del matí els dispensadors administren la dosi necessària de fàrmac als coloms presents, que els produeix una infertilitat reversible quan el deixen de prendre.

A l’inici del tractament, al 2017, a les zones on es van instal·lar els dispensadors de pinso hi havia una població de 3.801 coloms. A l’últim balanç, del novembre del 2019, la xifra ha baixat fins a un total de 1.814 coloms. Es va preveure que l’evolució de la població de coloms en cinc anys mostraria una reducció del 71,5 %.

Les xifres mostren l’eficàcia del sistema com a eina de gestió ètica per a la ciutat, amb què la disminució de la natalitat ha permès reduir a la meitat el nombre de coloms de les zones tractades sense necessitat de fer-hi cap captura.

Etiquetes associades a la notícia