L’arquitecta i urbanista Bàrbara Pons Giner, nova comissionada de l’Agenda 2030

Afegeix la seva experiència al projecte de desenvolupament urbà sostenible de la ciutat i, en concret, s’encarregarà durant l’any vinent de dur a terme la missió europea que ha escollit Barcelona com una de les cent ciutats intel·ligents i climàticament neutres per al 2030.

11/07/2022 17:16 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte de la Comissió Europea avala la implantació de polítiques pioneres com el pla Clima, la Declaració d’emergència climàtica o l’adaptació de l’Agenda 2030 a la ciutat de Barcelona amb la fita d’assolir els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides.

La missió europea té l’objectiu de convertir Barcelona i les altres 99 ciutats seleccionades en centres d’innovació per ajudar a fer que totes les ciutats europees esdevinguin climàticament neutres l’any 2050.

Adscrita a la Tercera Tinència d’Alcaldia, d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, que encapçala Laia Bonet, la nova comissionada substitueix en el càrrec Miquel Rodríguez Planas, que assumeix el càrrec de cap de gabinet de la Primera Tinència d’Alcaldia. Bàrbara Pons Giner aportarà el seu bagatge per accelerar la transició energètica de la ciutat i liderar les oportunitats de finançament de la missió.

Especialitzada en desenvolupament urbà sostenible, ciutats i canvi climàtic

Arquitecta, doctora en Urbanisme i màster en Arquitectura del Paisatge per la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard, té una àmplia experiència tant en el sector privat com en l’Administració pública.

Entre d’altres càrrecs, ha estat directora general de Planificació Territorial de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha, entre el 2007 i el 2011, i ha format part de l’equip de millora de la qualitat del paisatge urbà de l’Ajuntament de Madrid, entre el 2011 i el 2012. Ha estat ponent en nombrosos congressos i seminaris i docent en diverses universitats nacionals i internacionals, entre les quals destaca la Universitat George Washington. Entre el 2014 i el 2016 ha coordinat, per al Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), una recerca sobre urbanisme sostenible per a la Iniciativa de Ciutats Emergents i Sostenibles.

Actualment ja treballava a l’Ajuntament de Barcelona, en concret, a la Direcció de Promoció de la Ciutat, càrrec que compaginava amb el de professora associada del Grau en Global Studies de la Universitat Pompeu Fabra.