Les escoles de la ciutat planten amb els jardiners i jardineres

Amb l'arribada de la primavera, 14 escoles han plantat juntament amb els jardiners i jardineres de la ciutat a un espai verd de cada districte. L'objectiu d'aquesta activitat és apropar l'ofici de jardiner als nens i nenes, així com posar en valor la importància de tenir cura dels espais verds.

15/04/2021 13:34 h

Ajuntament de Barcelona

Els infants de 14 centres escolars de la ciutat han participat en una plantada a diversos espais verds juntament amb els professionals de Parcs i Jardins.

S’han plantat espècies com heura, romaní, falgueres o vincas, entre altres, a diferents espais verds com els jardins de Ghandi, la plaça Ceràmiques Vicenç, el Parc de la Ciutadella o el Park Güell entre altres.

L’alumnat de les escoles ja havia preparat prèviament a classe l’activitat a partir d’unes fitxes pedagògiques que els explicaven les espècies que plantarien, així com el dia a dia i les tasques que fan els jardiners i jardineres de la ciutat.

Durant el matí, s’ha realitzat l’activitat en 10 ubicacions, amb l’equip de jardineria i un monitor o monitora de lleure que ha dinamitzat l’activitat. En primer lloc s’ha realitzat una xerrada pedagògica sobre les espècies a plantar, les característiques de l’espai on es feia la plantada i la descripció de les tasques a realitzar. Posteriorment s’ha realitzat la plantació d’aquestes espècies vegetals.

Els espais verds on s’han fet plantacions i les escoles que hi han participat son les següents:

Districte Espai Escola
Ciutat Vella Parc de la Ciutadella Escola Parc de la Ciutadella
Eixample Interior d’illa Montserrat Figueras Escola Mallorca
Sants-Montjuïc Plaça Joan Pelegrí IES Arts
Escola Joan Pelegrí
Les Corts Plaça Ceràmiques Vicens Institut Escola Plaça Comas
Sarrià – Sant Gervasi Turó Park Escola Poeta Foix
Gràcia Plaça Moragas, Park Güell Turó del Cargol
Escola Baldiri Reixac
Horta-Guinardó Parc del Guinardó Escola Parc del Guinardó
Escola Pit Roig
Nou Barris Plaça de la Font Institut Escola Antaviana
Sant Andreu Parc d’Antoni Santiburcio Escola Ramon Berenguer III
Sant Martí Plaça Gandhi Escola les Acàcies
Escola Grèvol

 

La iniciativa volia treballar amb els infants la importància de comptar amb més verd a la ciutat, tenir cura i corresponsabilitzar-se del verd que tenim, i posar en valor la necessitat d’enverdir diferents espais urbans implicant a la ciutadania per tots els beneficis que suposa: benestar, adaptació al canvi climàtic, salut, lleure, etc.

Etiquetes associades a la notícia