Les tarifes del transport públic es mantindran l’any 2022

Els preus de les tarifes del transport públic actuals de l’àrea de Barcelona es mantindran l’any vinent. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat congelar les tarifes, mantenir l’oferta de títols vigent i allargar la caducitat dels bitllets adquirits aquest any fins al 31 de desembre de 2022.

22/12/2021 18:34 h

Ajuntament de Barcelona

Per segon any consecutiu no es modificaran els preus del transport públic per ajudar a pal·liar l’impacte negatiu que té la pandèmia en moltes persones i famílies. A més, s’ampliarà la caducitat dels títols adquirits durant el 2021 fins al 31 de desembre de 2022. En el cas de la T-verda, la T-16 i la T-compensació covid, la data de caducitat dels títols es mantindrà.

La demanda de transport públic es torna a situar, en el mes de novembre del 2021, prop del 82% respecte al 2019. L’ATM preveu que durant el 2022 es recuperin els nivells de mobilitat en transport públic d’abans de la crisi sanitària de la covid-19.

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat una aportació de 40 milions d’euros a l’ATM, que suposarà una millora notable en el finançament del transport públic, la situació del qual s’ha agreujat per la pandèmia, i que té reptes importants com reforçar, renovar i descarbonitzar la flota d’autobusos, contribuir a la reducció del trànsit privat, reforçar i modernitzar el servei de metro i impulsar la digitalització del transport.

Etiquetes associades a la notícia