Més de 150 activitats a la Festa de la Ciència 2024

Del 7 al 9 de juny la 17a edició de la Festa de la Ciència omplirà El Born Centre de Cultura i Memòria i la plaça Comercial de coneixement, recerca i diversió per a tots els públics. Enguany l’arqueologia, la intel·ligència artificial i el canvi climàtic seran els protagonistes d’un esdeveniment anual que té l’objectiu d’acostar la ciència a la ciutadania.

09/05/2024 14:59 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta dissetena edició, la Festa de la Ciència es trasllada a El Born Centre de Cultura i Memòria i a la plaça Comercial, amb més de cent cinquanta activitats de divulgació científica i tecnològica repartides en trenta espais: jocs, experiments, tallers, espectacles, contes, visites, exposicions i humor, entre altres. En la programació s’hi han implicat prop de cent vint institucions i entitats amb més de dos-cents participants.

La festa s’adreça a tots els públics, moltes de les activitats es dirigeixen al públic infantil i familiar. A més, per primer cop, en aquesta edició hi ha una programació especial nocturna, el dissabte 8 de juny, de 20.00 a 23.00 hores, dirigida a públic adult (a partir de 16 anys). No és l’única novetat de l’edició: aquest any s’han organitzat activitats al Centre Martorell d’Exposicions i a l’Hivernacle, els dos equipaments que ja estan en marxa a la Ciutadella del Coneixement. I, també per primer cop, s’oferirà una jornada prèvia (el matí del divendres 7 de juny) per a dos-cents estudiants de centres educatius que han participat en el programa “Ciència ciutadana a les escoles”.

A la Festa de la Ciència hi tindran una presència ben destacada el mar, l’aigua i l’economia blava, coincidint amb la Regata Cultural que acompanyarà la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona i la commemoració del Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030), en el context de l’episodi de sequera lligat al canvi climàtic que vivim.

Notícies relacionades