Més de 88.000 persones visiten la Fira d’Economia Social i Solidària

Prop de quaranta empreses o entitats de consum responsable i economia social i solidària (ESS) han participat en la setena edició de la fira, que té lloc a la plaça de Catalunya, amb el lema “Sumem bo i local. Ara, aquí i tot l’any!”.

31/12/2021 14:11 h

Ajuntament de Barcelona

Durant els 12 dies que ha durat la fira, les 29 casetes han ofert productes elaborats seguint els principis de proximitat, sostenibilitat i justícia social, des d’objectes d’artesania fins a roba i complements tèxtils passant per llibres, cosmètica o joguines. En total, les persones que s’hi han apropat han adquirit més de 7.000 productes.

La fira també ha tingut altres espais destacats, amb aquesta voluntat de sensibilitzar i donar a conèixer hàbits de consum sostenibles i equitatius, com l’Espai de Consum Responsable. Les 1.800 persones que hi han passat han pogut conèixer amb més detall pràctiques i projectes de consum responsable i d’economia social i solidària d’aplicació en el dia a dia.

També s’ha habilitat l’espai l’Esfera, on es podia deixar testimoni de les experiències en aquest àmbit, així com propostes o reflexions, amb l’objectiu d’avançar en el consum responsable i en sintonia amb el lema d’enguany, que posava l’accent en el comerç “bo i local”. Hi han participat més de 750 persones i s’han rebut 40 sol·licituds d’assessorament en profunditat, ateses a la mateixa fira.

A les xarxes s’han compartit amb l’etiqueta #sumemBoiLocal més de 750 idees i projectes.