Més d’un milió de visites anuals als punts verds

Des del mes de gener fins a l'octubre d'enguany, d'aquest total d'1.004.335 persones que han visitat un punt verd, el 64,8% han dipositat els residus en un punt verd de barri, un 26% en un punt verd mòbil i el 9,2% en un punt verd de zona. Pel que fa a la quantitat de residus, en el mateix període s'han recollit un total de 15.261 tones, una mitjana de 15,2 quilograms de residus per persona usuària. Respecte a les xifres, si les comparem amb anys anteriors, se situen per damunt de la xifra del 2020 (964.543 persones) i del 2019 (989.418 persones).

20/11/2021 10:54 h

Ajuntament de Barcelona

La xarxa de punts verds és un servei gratuït que facilita als veïns i les veïnes un lloc pròxim on poden dipositar la majoria dels residus que es generen a les llars i que no es poden dipositar als contenidors del carrer. A més, els usuaris i usuàries poden disposar d’una targeta, que es pot sol·licitar en línia, en què queda registrat el nombre de vegades que es fa servir un punt verd. Segons el nombre d’usos que se’n fa en un any s’aplica una reducció de fins al 14% de la taxa municipal de recollida de residus generats als domicilis i de la taxa metropolitana de tractament de residus. L’ús de la xarxa de punts verds, a més, permet reduir la generació de residus i els costos en el seu tractament i millorar els índexs de la recollida selectiva.

Actualment hi ha 28 punts de verds de barri (PVB), i es preveu la posada en marxa de 19 PVB més, 97 parades de punts verds mòbils (PVM) en diferents punts dels 10 districtes de la ciutat, 7 punts verds de zona (PVZ) per portar els residus més voluminosos i 1 punt verd mòbil escolar.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia