Llum verda al projecte del nou parc de Can Batlló

La Comissió de Govern aprova inicialment el projecte de reurbanització de Can Batlló, un nou espai verd on es podrà gaudir de la natura i del patrimoni industrial de l’antiga colònia i que respon a les demandes dels veïns i veïnes del barri de la Bordeta.

16/01/2021 11:53 h

Ajuntament de Barcelona

La primera fase d’urbanització del parc de Can Batlló tindrà 26.000 metres quadrats de verd i es preveu que s’acabi a principis del 2023. Amb una inversió de 12,3 milions d’euros, la rehabilitació de l’espai inclou la plantació d’un bosc, la construcció d’un camí d’aigua que recorrerà l’espai i la instal·lació d’una zona de jocs infantils. Els nous elements s’integraran amb l’àrea de gossos i els horts urbans comunitaris que ja hi ha en aquest espai, a més de les emblemàtiques naus industrials, en procés de condicionament i rehabilitació.

El futur parc de Can Batlló se suma als nous espais verds que formen part de l’estratègia de naturalització de la ciutat amb l’objectiu de crear entorns saludables on es pugui gaudir de la natura i el lleure, com la recuperació dels jardins del Doctor Pla i Armengol, amb 35.600 metres quadrats de verd, i la Canòpia de les Glòries, amb 43.000 metres quadrats naturalitzats.

Natura, patrimoni industrial i participació ciutadana

El projecte definitiu de reurbanització de Can Batlló neix d’un procés participatiu amb el veïnat, amb la voluntat de revalorar el patrimoni industrial de l’antiga colònia del barri de la Bordeta. A més de l’espai verd, al nou parc s’hi conservaran les façanes de les antigues naus industrials de la colònia de Can Batlló, que s’integraran en els jardins i serviran per delimitar pistes esportives i jocs infantils.

Aprovació del projecte i segona fase

Durant el primer trimestre del 2021, el projecte es durà a aprovació amb l’objectiu de poder iniciar les obres abans de l’estiu. La primera fase preveu la rehabilitació de més de la meitat de l’espai total, de 47.000 metres quadrats. En la segona fase s’abordarà la reurbanització del conjunt de vials i places dels entorns del recinte i s’hi instal·laran 3.520 metres quadrats de plaques fotovoltaiques.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades