Renovació de papereres i bústies de recollida pneumàtica a Ciutat Vella

En el marc del Pla Endreça, s’han començat a substituir 221 bústies de recollida pneumàtica de Ciutat Vella que estan en mal estat per la corrosió dels materials, a canviar 1.504 papereres i a instal·lar-ne 20 de noves. A més, es posaran en pràctica dues proves pilot amb papereres antigavines i amb papereres de gran capacitat i amb un sistema de compactació.

19/10/2023 13:37 h

Ajuntament de Barcelona

Les noves bústies de recollida de residus que s’instal·laran al districte de Ciutat Vella són més ergonòmiques i pràctiques i eviten l’entrada d’elements voluminosos. Disposen d’una obertura vertical amb un tirador rodó i un pedal per obrir-les, se’ls ha aplicat una protecció addicional per evitar la corrosió i l’òxid i tenen un sensor per detectar el nivell d’ompliment del recipient i millorar-ne la gestió. Per informar de la substitució d’aquests contenidors, es realitzaran accions informatives amb el veïnat.

Substitució de les papereres i dues proves pilot

Es canviaran totes les papereres del districte i se n’homogeneïtzaran els models per tal d’incrementar en un 8% la recollida de residus per mitjà de les papereres. En total, es renovaran 1.504 papereres amb dos models, unes papereres amb capacitat per a 70 litres i unes amb més capacitat, de 220 litres, en punts on hi ha més activitat en l’espai públic. També es col·locaran a la zona 20 papereres noves per reforçar la recollida en espais amb un ús més intensiu.

Paral·lelament, es posaran en marxa un parell de proves pilot amb papereres adaptades a les característiques de Ciutat Vella. D’una banda, s’instal·laran 15 papereres a la plaça de la Gardunya amb una obertura lateral per impedir que els gavians puguin buidar-les. De l’altra, es col·locaran 10 papereres de gran capacitat i amb sistemes d’autocompactació en punts del districte on es fa un ús intensiu de l’espai, com l’avinguda de la Catedral, la Rambla o la plaça del Mar.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades