Un nou edifici sostenible de recerca al Campus Diagonal-Besòs

El projecte guanyador del concurs convocat per l’Incasòl respon a la necessitat d’assolir l’objectiu NZEB (edificis amb un consum d’energia zero o nul), maximitzant l’eficiència i l’autogeneració́ i minimitzant l’energia, i serà un referent de la investigació en energia, sostenibilitat i enginyeria biomèdica.

13/07/2022 11:29 h

Ajuntament de Barcelona

El nou edifici, situat entre la rambla Central del Campus i el carrer d’Eduard Maristany, serà el sisè de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en aquest espai del Besòs. Amb un total de 14.352 metres quadrats, tindrà un disseny esglaonat, amb una planta baixa i sis plantes d’alçada, d’una banda, i una planta baixa i tres plantes d’alçada, de l’altra.

Altres elements del disseny seran clau per a la sostenibilitat. Hi haurà un pati que s’activarà segons l’època de l’any per tal de proporcionar un estalvi de la demanda energètica. A més, tindrà una façana bioesfèrica, que s’adaptarà a l’orientació solar per fer front als diferents graus de variació de radiació.

Quan s’acabin les obres, que duraran des de principis del 2024 fins al darrer trimestre del 2025, el centre estarà ocupat per la Fundació Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya (IREC) en més de la meitat de la superfície, així com per l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i grups d’investigació de la universitat. La Generalitat, a través de l’Incasòl, n’és el promotor, amb un cost de 24,3 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades