Sants estrena Punt Verd

A partir de dilluns 19 d'octubre, el veïnat de Sants ja pot portar els residus que no es poden llençar als contenidors del carrer fins al nou Punt Verd de Barri, situat al número 14 del carrer del Vallespir, davant de l'encreuament amb el de Valladolid. L'horari del nou Punt Verd de Barri és de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h. Els diumenges i festius està tancat.

15/10/2020 13:28 h

Mupert

El servei és gratuït i d’ús exclusiu i particular per al veïnat. Alhora, el seu ús permet obtenir una bonificació de fins al 14% en la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR) que es paga conjuntament amb la factura de l’aigua.

Amb aquest nou punt verd de barri, Barcelona suma un total de 28 equipaments d’aquestes característiques. A Sants-Montjuïc, n’hi ha un als jardins de Celestina Vigneaux (la Bordeta) i un altre als jardins de les Tres Xemeneies (el Poble-sec). A la Marina hi ha la deixalleria del carrer del Foc i a prop de tots els barris arriba setmanalment un punt verd mòbil. L’any 2019, els diferents punts verds de la ciutat van tenir un total de 650.000 persones usuàries i van permetre recollir més de 2.500 tones de residus.

Què són els punts verds?

Els punts verds són equipaments que funcionen com a centres de recepció i classificació dels residus particulars que per la seva naturalesa no es poden llençar als contenidors de la recollida domiciliària habituals, però als que se’ls pot donar un tractament específic. Els punts verds de barri permeten millorar el procés de reciclatge a la ciutat i per tant són una eina molt important per a la preservació del medi ambient.

S’hi poden portar residus reutilitzables com roba sabates o cartutxos de tinta i tòners; residus reciclables com aparells electrònics, oli de cuina, cables elèctrics o metalls diversos; i residus especials com piles, fluorescents. bombetes, radiografies o bateries. En el mateix punt verd, els residus es classifiquen segons les diferents tipologies.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades