La veu de la Presó de Dones de les Corts

15/03/2015 19:16 h

Districte Les Corts

El recordatori a la Presó de dones, un element configurat per 5 plafons juxtaposats que s’erigeix al xamfrà dels carrers Europa i Joan Güell, exhibeix ara l’exposició de les colpidores i punyents expressions d’algunes de les ex-preses que s’hi van reclorue al recinte. Amb l’actualització de la informació, el recordatori s’erigeix en un memorial que homenatja les dones que van patir la reclusió en aquesta institució, aixì com també els seus fills i filles.

El recordatori per la Presó de dones es va erigir al mes de novembre en el marc de les Jornades Internacionals sobre la presó, i havia exhibit fins ara les propostes artístiques per a la definició d’un nou monument desenvolupades per estudiants del màster en Disseny Urbà de la UB.

Vegeu la intal·lació d’aquest recordatori en aquest
reportatge televisiu
de BTV per a l’ajuntament de Barcelona

 

Recuperant la memòria històrica

El recordatori forma part d’un espai de memòria temporal dedicat a les dones empresonades, i està promogut per un col·lectiu d’entitats que treballa per la construcció d’un monument definitiu.

El Grup promotor del Monument a la Presó de dones de les Corts ha estat designat en la sessió plenària del 9 de març del Consell del Districte com a candidat a Medalla d’Honor de Barcelona.

*

Les Corts és… Cultura