Afectacions a la mobilitat per obres de pavimentació a l’agost

Les actuacions permetran millorar la seguretat de diferents vies de la ciutat, com el túnel de Maria Cristina i de la ronda del General Mitre, la plaça d’Alfons Comín, els carrils bus de la travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal i la via Laietana.

02/08/2020 11:40 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres es fan durant el període d’estiu per aprofitar la mobilitat més baixa i reduir l’impacte i les molèsties al veïnat.

Túnel de Maria Cristina i de la ronda del General Mitre

La pavimentació es durà a terme de les 10.00 hores del 8 d’agost a les 17.00 hores del 9 d’agost, amb el tall total dels túnels.

Els desviaments en sentit descendent es faran pel lateral de la ronda del General Mitre, i en sentit ascendent, per la sortida de la ronda del Mig a la Diagonal.

Plaça d’Alfons Comín

Les tasques de pavimentació afectaran el costat de muntanya de la plaça, entre la incorporació del carrer d’Esteve Terradas i l’entrada número 6 de la ronda, i es realitzaran del 7 al 8 d’agost.

Es tallarà el trànsit a la meitat muntanya i a l’entrada 6 de la ronda, en els dos sentits. El 8 d’agost, de 8.00 a 12.00 hores, també es tallarà el tram de la calçada de muntanya del passeig de la Vall d’Hebron, entre la carretera de l’Arrabassada i el carrer de Collserola, i els carrils d’incorporació al passeig de la Vall d’Hebron.

A més d’això, es tancarà la circulació en un tram del carrer de Collserola (sentit mar) i en un tram del carrer d’Esteve Terradas (sentit muntanya). També hi haurà un pas exclusiu per a veïns al carrer de Ticià i al carrer de Gomis.

Les tasques afectaran el recorregut habitual de les línies de bus H2, H4, V17, V19, 123, 124 i 131. Les parades ubicades a la plaça i al tram del passeig de la Vall d’Hebron fins a l’avinguda de Vallcarca quedaran anul·lades.

Carrils bus

Al carril bus de la travessera de Gràcia, entre Balmes i Santaló, s’hi renovarà l’asfalt del 3 a l’11 d’agost. També s’hi tallaran el carril de circulació adjacent en sentit contrari i el carrer de Casanova, entre la Diagonal i la travessera de Gràcia. Les línies de bus D40 i 27 es desviaran pel carrer de Balmes, l’avinguda Diagonal i la plaça de Francesc Macià.

D’altra banda, el carril bus de l’avinguda Diagonal entre la plaça de Maria Cristina i el carrer de Pere Duran Farell es renovarà el 22 i 23 d’agost. Quedaran afectats tres carrils en sentit Llobregat. Es tallarà el lateral de muntanya de l’avinguda Diagonal des de la plaça de Pius XII, i les cruïlles del Doctor Ferran i de Pere Duran Farell.

Via Laietana

Del 3 d’agost al 4 d’octubre es faran treballs a la via Laietana, que comportaran restriccions en la mobilitat. Les actuacions a la vorera seran de dilluns a divendres del 3 d’agost al 2 d’octubre, començant pel costat Llobregat, de muntanya a mar. Els treballs a la calçada es faran en vuit caps de setmana, del 8 d’agost al 4 d’octubre. Es garantirà en tot moment un carril de circulació per sentit i es permetrà l’accés als guals existents.

Més informació