Afectacions al servei de l’L4 i l’L11 de metro per obres a l’estació de Trinitat Nova

A partir de l’1 de juliol s’interromprà el servei de l’L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova (fins al 31 d’agost) i de tota l’L11 (fins a mitjan setembre). L’objectiu és, d’una banda, incrementar les freqüències de l’L4 en hora punta i, de l’altra, permetre la conducció automàtica de l’L11 en tot el traçat.

22/06/2021 13:35 h

Ecologia Urbana

A partir de l’1 de juliol i fins al setembre, l’estació de metro de Trinitat Nova de l’L4 i l’L11 quedarà fora de servei per l’execució de les obres de modernització i millora que la Generalitat té en marxa.

En conseqüència, quedarà interromput el servei de l’L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova fins al 31 d’agost i de tota l’L11, entre Trinitat Nova i Can Cuiàs, fins al 12 de setembre. Mentre duri aquesta afectació, s’habilitarà un servei d’autobús especial.

Afectacions al servei

L’execució del gruix d’aquesta obra requereix afectar el servei de metro en aquestes línies, encara que l’alteraciós’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties a les persones usuàries.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Des del dijous 1 de juliol fins al dimarts 31 d’agost (ambdós inclosos): estarà fora de servei l’estació terminal de la línia 4 de metro a Trinitat Nova. Per tant, en aquest període, l’estació de Via Júlia serà el final provisional de la línia. El servei de metro a Trinitat Nova de l’L3 i a la resta de l’L4, entre Via Júlia i La Pau, funcionarà amb normalitat.
  • Des del dijous 1 de juliol fins al diumenge 12 de setembre (ambdós inclosos): estarà fora de servei tota la línia 11 de metro (Trinitat Nova – Can Cuiàs). Per tant, estaran tancades les estacions de Trinitat Nova, Casa de l’Aigua, Torre Baró / Vallbona, Ciutat Meridiana i Can Cuiàs.

Busos llançadora

Per reduir les possibles molèsties a les persones usuàries mentre duri l’afectació, s’habilitaran autobusos llançadora que funcionaran amb el mateix horari de metro i una capacitat equivalent.

  • De l’1 de juliol al 31 d’agost, el bus especial connectarà les estacions de Via Júlia i Can Cuiàs, en substitució dels trams tancats de l’L4 i l’L11.
  • De l’1 al 12 de setembre, període en què només estarà vigent el tall de l’L11, el bus especial modificarà el recorregut i connectarà Trinitat Nova i Can Cuiàs, amb parada a les estacions afectades pel tall.

Altres alternatives de transport a la zona de Nou Barris seran: la línia 3 de metro (connexió a Trinitat Nova), les línies regulars de bus de TMB D50, H2, 62, 76 i 180, que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades pel tall, i la xarxa ferroviària de Rodalies amb connexió a Torre Baró.

Abans i durant els primers dies de les afectacions a les línies 4 i 11 de metro, hi haurà informadors a les estacions afectades per orientar la ciutadania sobre els millors recorreguts alternatius.

A més, la ciutadania també rebrà informació a les estacions de metro i als canals de comunicació habituals.

Execució de l’obra

Des del febrer passat, estan en execució els treballs per millorar l’estació de metro de Trinitat Nova i la seva cua de maniobres.

Aquests treballs permetran separar l’operació de l’L4 i l’L11, línia que també dona servei al municipi de Montcada i Reixac, i optimitzar els moviments dels trens.

L’objectiu és incrementar les freqüències de l’L4 en hora punta, d’una banda, i permetre la conducció automàtica de l’L11 en tot el traçat, de l’altra.

Durant el període d’afectació al servei, s’executarà el gruix de l’obra, amb actuacions com el canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres, el perllongament de l’andana i la instal·lació de portes d’andana per a l’L11, l’execució d’una nova sortida d’emergència, l’adaptació de la connexió entre vestíbul i andana a la nova configuració i les tasques d’instal·lacions i sistemes de senyalització i seguretat corresponents.

Es preveu acabar tota l’actuació durant la tardor vinent.

FONT: TMB

Etiquetes associades a la notícia