Afectacions del servei de l’L1 de metro al tram de l’Hospitalet

L’L1 estarà afectada des de dilluns 3 d’agost fins a dissabte 29 d’agost, ambdós inclosos, al tram corresponent al municipi de l’Hospitalet de Llobregat. S’establiran dos serveis alternatius de busos llançadora per cobrir la línia afectada. També es disposa d’altres alternatives ferroviàries i de busos per fer els mateixos recorreguts.

22/07/2020 12:45 h

Ecologia Urbana

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) durà a terme diversos treballs de millora de les vies de l’L1 de metro del dilluns 3 d’agost al dissabte 29 d’agost, ambdós inclosos, que afectaran el servei del tram comprès entre les estacions Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia, corresponents al municipi de l’Hospitalet de Llobregat.

Així, restaran tancades per renovació de via les estacions d’Hospital de Bellvitge, Bellvitge, Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa. S’establiran dos serveis de busos especials:

  • La llançadora 1 connectarà Hospital de Bellvitge amb Santa Eulàlia i pararà a totes les estacions del tall. En aquest cas el servei s’oferirà de dilluns a dijous i els diumenges, de 5.00 a 24.00 hores, i divendres, dissabtes i vigílies fins a les dues de la matinada.
  • La llançadora 2 connectarà directament Hospital de Bellvitge amb la plaça d’Espanya tots els dies de la setmana, de 5.00 a 24.00 hores.

Cal tenir en compte que, un cop s’acaba el servei de metro, no queda garantit l’enllaç llançadora-metro i metro-llançadora, ja que l’última llançadora surt a la mateixa hora que l’últim tren.

Aquestes actuacions coincideixen durant el mes d’agost amb les afectacions per un tall de servei a l’L4, també per a renovació de les vies.

Alternatives de mobilitat en relació amb els talls de servei de l’L1

A banda dels serveis alternatius de busos especials, la ciutadania pot escollir altres opcions que ofereix la xarxa complementària de transport públic amb funcionament habitual.

Així, les persones usuàries poden emprar les alternatives següents per desplaçar-se pels trams afectats segons el punt d’origen en què es trobin:

Si l’inici de trajecte és Hospital de Bellvitge:

Rodalies, línies R1 (amb parada a Sants, Pl. Catalunya, Arc de Triomf i Clot), R3 i R4 (ambdues línies amb parada a Sants, Pl. Catalunya, Arc de Triomf, La Sagrera i Sant Andreu), amb correspondència amb estacions del centre de Barcelona.

Línies de bus 46 i 65, amb parades a Bellvitge, prop de Santa Eulàlia i a plaça d’Espanya.

En direcció a Santa Eulàlia i plaça d’Espanya, des de la parada d’Av. Gran Via – Cotxeres TMB, la línia passa per Bellvitge (parada Av. Gran Via – Ctra. Antiga del Prat), per Santa Eulàlia (parada Gran Via – Radi) i arriba a la plaça d’Espanya (parada Espanya-FGC, per a la línia 46, i Espanya per a la línia 65).

Línies de Baixbus L10 i L11

En direcció a Santa Eulàlia: agafeu el bus a la parada Av. Gran Via – Cotxeres TMB (per a l’L10), o a la parada Residència – Urgències Hospital Bellvitge (per a l’L11) i baixeu a Rambla Marina – Mercat de Bellvitge per arribar a Bellvitge, a Rambla Marina – Cobalt cap a l’avinguda del Carrilet i Av. Josep Tarradellas – Rambla Just Oliveras per arribar a la rambla de Just Oliveras.

Línia nocturna de Baixbus N15

En direcció a Barcelona, des de la parada Av. Mare de Déu de Bellvitge – Campus UB (per a l’N15) fins a Av. Gran Via – Bloc Ildefons Cerdà, prop de Santa Eulàlia.

Per anar a la rambla de Just Oliveras, l’avinguda del Carrilet o Bellvitge, cal desplaçar-se caminant fins a la parada Rambla Marina – Mercat de Bellvitge i baixar a Rambla Marina – Cobalt cap a l’avinguda del Carrilet i l’avinguda de Josep Tarradellas – rambla de Just Oliveras cap a la rambla de Just Oliveras.

Línies de Baixbus L70, L72, L80, L81, L87, L94, L95, N16 i N17

Des de la parada Av. Gran Via – Cotxeres TMB, en direcció a Santa Eulàlia, cal baixar a Av. Gran Via – Hospital Oncològic cap a Bellvitge i baixar a Av. Gran Via – Bloc Ildefons Cerdà per arribar a Santa Eulàlia.

Si l’inici del trajecte és Bellvitge:

Rodalies, les línies R2 i R2 Nord, connecten l’estació de Bellvitge amb Sants Estació, Passeig de Gràcia, Clot i Sant Andreu, mentre que les línies R2 Sud i R15 connecten amb Sants, Passeig de Gràcia i Barceloneta (Estació de França).

Línies de Baixbus L70, L72, L80, L81, L87, L94 i L95 i Nitbus N16 i N17

En direcció a Santa Eulàlia, des d’Av. Gran Via – Hospital Oncològic fins a Av. Gran Via – Bloc Ildefons Cerdà.

En direcció a Hospital de Bellvitge, des d’Av. Gran Via – Av. Mare de Déu de Bellvitge fins a Av. Gran Via – Hospital de Bellvitge Prínceps d’Espanya.

Línies de Baixbus L10 i L11

En direcció a Santa Eulàlia, des de Rambla Marina – Mercat de Bellvitge fins a Rambla Marina – Cobalt per arribar a l’avinguda del Carrilet, i Av. Josep Tarradellas – Rambla Just Oliveras per arribar a la rambla de Just Oliveras.

En direcció a Hospital de Bellvitge, des de Rambla Marina – Ermita de Bellvitge fins a Av. Gran Via – Hospital de Bellvitge Prínceps d’Espanya.

Línia de Nitbus N15

Per anar a l’Hospital de Bellvitge, des de Rambla Marina – Ermita de Bellvitge fins a Av. Mare de Déu de Bellvitge – Campus UB; mentre que cal baixar a Av. Gran Via – Bloc Ildefons Cerdà per acostar-se a Santa Eulàlia.

Per anar a la rambla de Just Oliveras, l’avinguda del Carrilet o Bellvitge, parades Rambla Marina – Mercat de Bellvitge, Rambla Marina – Cobalt i Av. Josep Tarradellas – Rambla Just Oliveras, respectivament.

Línia de Baixbus M14

Enllaç amb les estacions de metro Bellvitge i Can Serra. Cal agafar el bus a la parada Rambla Marina – Mercat de Bellvitge i baixar a Av. Fabregada – Passatge Estadella, per a l’avinguda del Carrilet; Av. Isabel la Catòlica – Plaça Tuzla, per a la rambla de Just Oliveras, i a Av. Isabel la Catòlica – Parc de les Planes, per a Can Serra.

Línia de bus 110

Enllaça les estacions de metro Bellvitge i Av. Carrilet, des de la parada Rambla Marina – Mercat de Bellvitge fins a l’ Av. Carrilet.

Si l’inici de trajecte és l’avinguda del Carrilet:

Línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): línies L8, S3, S4, S8, S9, R5, R50, R6 i R60.

Línies de Baixbus L10 i L11

En direcció a Santa Eulàlia, des de Rambla Marina – Cobalt fins a Av. Josep Tarradellas – Rambla Just Oliveras per arribar a la rambla de Just Oliveras.

En direcció a Hospital de Bellvitge, des de la parada Av. Carrilet – Passatge Milans fins a Rambla Marina – Ermita de Bellvitge per arribar a Bellvitge, i a Av. Gran Via – Hospital de Bellvitge Prínceps d’Espanya per arribar a l’Hospital de Bellvitge.

Línia de Nitbus N15

En direcció a Barcelona, des de la parada Av. Carrilet – Passatge Milans, per anar a l’Hospital de Bellvitge i Bellvitge cal baixar a Rambla Marina – Ermita de Bellvitge i Av. Mare de Déu de Bellvitge – Campus UB. Per arribar a Santa Eulàlia cal baixar a Av. Gran Via – Bloc Ildefons Cerdà, que hi queda a prop, mentre que per anar a la rambla de Just Oliveras, l’avinguda del Carrilet o Bellvitge, cal baixar a Av. Josep Tarradellas – Rambla Just Oliveras.

Línia de bus de l’Hospitalet LH2

Enllaça les estacions de metro Av. Carrilet, Bellvitge i Hospital de Bellvitge, des de la parada Av. Carillet – Passatge Milans fins les parades Av. Amèrica – Pl. Cultura, per a Bellvitge, i Av. Mare de Déu de Bellvitge – Campus UB per a Hospital de Bellvitge.

Línia Nitbus N2

Enllaça les estacions de metro Av. Carrilet, prop de la rambla de Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa, i para a Espanya.

En direcció a Torrassa, de la parada Av. Carrilet a la d’Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla, prop de la rambla de Just Oliveras; Av. Isabel la Catòlica – Parc de les Planes, per a Can Serra; Av. Masnou – Florida, per a Florida, i Montseny – Av. Torrent Gornal per a Torrassa. Podeu arribar a Espanya baixant a la parada Creu Coberta – Espanya.

Línia de bus 110

Enllaça les estacions de metro Av. Carrilet i Bellvitge. Cal agafar el bus a la parada Av. Carrilet o Rambla Marina – Av. Carrilet i baixar a la parada Rambla Marina – Metro de Bellvitge.

Si el punt d’inici és la rambla de Just Oliveras:

Connexió amb les línies de Rodalies R3 i R4. Les línies R3 i R4 paren a Sants Estació, Plaça Catalunya, Arc de Triomf, La Sagrera i Fabra i Puig. Les línies R1 i RG1, a Sants Estació, Plaça Catalunya, Arc de Triomf i Clot.

Línies de Baixbus L10 i L11i N15

En direcció a Hospital de Bellvitge, des de Sant Joan – Xipreret fins a Av. Carrilet – Passatge Milans si la vostra destinació és Av. Carrilet, i Rambla Marina – Mercat de Bellvitge si voleu anar a Bellvitge, mentre que cal baixar a Av. Gran Via – Hospital de Bellvitge Prínceps d’Espanya per arribar a l’Hospital de Bellvitge.

Línia de Nitbus N15

En direcció a Barcelona, des de la parada de Sant Joan – Xipreret baixeu a Av. Carrilet – Passatge Milans per arribar a l’avinguda del Carrilet; a la Rambla Marina – Ermita de Bellvitge per arribar a Bellvitge, i a Av. Mare de Déu de Bellvitge – Campus UB per anar a l’Hospital de Bellvitge.

Línia de Nitbus N2

Enllaça les estacions de metro Av. Carrilet, prop de la rambla de Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa i para a la plaça d’Espanya.

En direcció a Torrassa, podeu pujar a la parada Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla i baixar a Av. Isabel la Catòlica – Parc de les Planes per accedir a Can Serra, a Av. Masnou – Florida per a Florida i Montseny – Av. Torrent Gornal per a Torrassa. Podeu arribar a la plaça d’Espanya baixant a la parada Creu Coberta – Espanya.

Si l’inici del trajecte és Can Serra:

Amb metro, a les estacions de Can Vidalet i Pubilla Cases (L5) i a Collblanc es pot enllaçar amb l’L9S i l’L10S i arribar a Torrassa.

Línia de Baixbus M14

Enllaça les estacions de metro Bellvitge, Rambla Just Oliveras i Can Serra. Agafeu el bus a la parada Av. Isabel la Catòlica – Av. Can Serra i baixeu a Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla per arribar a la rambla de Just Oliveras; a Av. Fabregada – Josep Pla per arribar a Av. Carrilet, i Rambla Marina – Mercat de Bellvitge per arribar a Bellvitge.

Línia de bus de l’Hospitalet LH2

Enllaça les estacions de metro Can Serra, Rambla Just Oliveras, Av. Carrilet, Bellvitge i Hospital de Bellvitge. Des de la parada Av. Isabel la Catòlica – Av. Can Serra, podeu baixar a Av. Carrilet – Passatge Milans per anar a l’avinguda del Carrilet; a Av. Amèrica – Pl. Cultura per anar a Bellvitge, i a Av. Mare de Déu de Bellvitge – Campus UB per accedir a l’Hospital de Bellvitge.

Línia de Nitbus N2

Enllaça les estacions de metro Av. Carrilet, prop de la rambla de Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa i para a la plaça d’Espanya.

En direcció a Torrassa, pugeu a la parada Av. Carrilet i baixeu a Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla o Av. Isabel la Catòlica – Parc de les Planes per a Can Serra; a Av. Masnou – Florida per a Florida, i Montseny – Av. Torrent Gornal per a Torrassa.

Podeu arribar a la plaça d’Espanya si baixeu a la parada Creu Coberta – Espanya.

En direcció a l’avinguda del Carrilet, podeu pujar a la parada Av. Isabel la Catòlica – Av. Can Serra i baixar a Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla, que queda prop de la rambla de Just Oliveras, i a l’Av. Carrilet per a l’avinguda del Carrilet.

Si l’inici de trajecte és la Florida:

Amb metro, a l’ Pubilla Cases (L5) i a Collblanc, es pot enllaçar amb l’L9S i l’L10S i arribar a Torrassa.

Línia de Nitbus N2 

Enllaça les estacions de metro Av. Carrilet, prop de la rambla de Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa i també para a la plaça d’Espanya.

En direcció a Torrassa, es recomana pujar a la parada Av. Masnou – Florida i baixar a Montseny – Av. Torrent Gornal per a Torrassa.

Podeu arribar a la plaça d’Espanya i baixar a la parada Creu Coberta – Espanya.

En direcció a l’avinguda del Carrilet, podeu pujar a Av. Masnou – Primavera i baixar a Av. Isabel la Catòlica – Av. Can Serra, per a Can Serra; a Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla, que queda prop de la rambla de Just Oliveras, i Av. del Carrilet per a l’avinguda del Carrilet.

Si el punt d’inici del trajecte és la Torrassa:

Es pot enllaçar amb l’L9S i l’L10S de metro i agafar l’L5: baixant a Pubilla Cases, s’és a prop de Florida i Can Serra, i baixant a Can Vidalet, s’és a prop de Can Serra.

Línia de Nitbus N2

Enllaça amb les estacions de metro Av. Carrilet, prop de la rambla de Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa i para a Espanya.

Per anar cap a l’avinguda del Carrilet cal pujar a la parada Av. Ponent – Alegria i baixar a Av. Masnou – Primavera per a Florida; a Av. Isabel la Catòlica – Av. Can Serra per a Can Serra; a Av. Isabel la Catòlica – Pl. Tuzla, que queda prop de la rambla de Just Oliveras, i a l’Av. Carrilet per accedir a l’avinguda del Carrilet.

Si el punt d’inici del trajecte és Santa Eulàlia:

Línies de bus 46 i 65

Paren tant a Bellvitge com a prop de Santa Eulàlia i a la plaça d’Espanya.

Per anar en direcció a Hospital de Bellvitge, s’ha de pujar a la parada Espanya – Centre Comercial Les Arenes (per a la línia 46) o a la parada Espanya-FGC (per a la línia 65) o a la parada Av. Gran Via – Alhambra a Santa Eulàlia fins a la parada Av. Gran Via – Hospital de Bellvitge.

Línies de Baixbus L70, L72, L80, L81, L87, L94 i L95, N16 i N17 que arriben a Bellvitge i Hospital de Bellvitge.

Cal agafar el bus a la parada Av. Gran Via – Alhambra. Per arribar a Bellvitge, es pot baixar a Av. Gran Via – Av. Mare de Déu de Bellvitge, i per accedir a l’Hospital de Bellvitge, es pot fer a Av. Gran Via – Hospital de Bellvitge – Prínceps d’Espanya.

Més informació: web de TMB.

Etiquetes associades a la notícia