Aprovat un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat

S’aprova un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a la crisi climàtica. D’aquesta manera, s’opta a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents dels fons europeus, en concret, de la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

21/09/2021 15:02 h

Ajuntament de Barcelona

El pla d’ajuts s’adreça a actuacions relacionades amb la posada en funcionament de zones de baixes emissions, la transformació digital i sostenible del transport públic i l’impuls de la mobilitat saludable, la transformació de flotes de transport públic cap a models no contaminants i la digitalització de la gestió del trànsit.

Des de fa anys la ciutat aborda aquestes qüestions per posar al centre la salut de les persones. Entre els projectes de mobilitat i de transformació de l’espai públic que s’adiuen amb els requisits de la convocatòria hi ha les superilles, la zona de baixes emissions (ZBE), la unió de la xarxa de tramvies per la Diagonal, la ciutat 30, la infraestructura de carrils bici, la compra d’autobusos elèctrics, la instal·lació d’escales mecàniques o la transformació de la Meridiana.

Tenint en compte l’encaix dels projectes en els requisits de la convocatòria d’ajuts, la Comissió de Govern ha aprovat la sol·licitud de 125 milions d’euros en subvencions. Es tracta del primer paquet d’ajuts que sol·licita la ciutat i es treballarà per optar a altres convocatòries per a projectes d’altres àmbits.