Arriba el nou Bus Turístic: més descentralitzat i sostenible

El servei del Bus Turístic ha tornat a posar en marxa les rutes blava i vermella, després d’un any d’aturada per la covid-19. En aquest temps, les diferents administracions, operadors i organismes implicats en la gestió han treballat per repensar el servei i introduir-hi millores, que s’aniran incorporant gradualment en els propers mesos.

03/07/2021 09:29 h

Ajuntament de Barcelona

Entre les millores rellevants en la nova proposta del Bus Turístic destaca la incorporació de nous punts d’interès, situats als barris de Sant Antoni, el Poblenou i l’àmbit de la plaça de les Glòries. L’objectiu del consistori és contribuir a reduir la pressió turística a la plaça de Catalunya i el centre històric de la ciutat. A més, els informadors i informadores a peu de carrer tindran les funcions d’incentivar les visites dels indrets amb menys pressió turística on para l’autobús i d’informar de les activitats de la ciutat relacionades amb la cultura, l’esport, la ciència i les indústries creatives, les pràctiques turístiques que aporten més retorn social, mediambiental i econòmic.

El funcionament del servei també incorporarà millores per assegurar-ne la màxima eficiència i optimització. En aquest sentit, s’ha acordat reduir la freqüència de pas del Bus Turístic per garantir-ne un nivell d’ocupació més elevat i modificar el sistema tarifari amb la substitució de la tarifa d’un o dos dies naturals per una estructura horària de 24 o 48 hores a partir del moment de la validació.

Pel que fa a l’eficiència de les rutes, els operadors aposten per millorar-la per tal de fomentar l’ús del transport públic i la intermodalitat de les visites, acostant les rutes a Sants, la Sagrera, Diagonal – Zona Universitària i l’estació del Nord. Les noves adquisicions o renovacions de vehicles de la flota seran, a més, menys contaminants.

Tota la informació sobre el Bus Turístic a www.barcelonabusturistic.cat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades