Arriben les bicicletes elèctriques del nou Bicing

La primera fase de desplegament del nou Bicing ha finalitzat amb la substitució de totes les estacions i bicicletes mecàniques de l'antic sistema per les del nou servei que funciona les 24 hores, i ara continuarà amb la incorporació de les unitats elèctriques i l'ampliació de la cobertura territorial.

25/03/2019 08:37 h

Ajuntament de Barcelona

A partir de l’1 d’abril, un cop retirades les estacions del Bicing elèctric antic, començarà la incorporació de les 300 noves bicicletes elèctriques que arribaran a un miler a finals d’any, el triple d’unitats que amb el sistema anterior.

Les noves bicicletes elèctriques s’ubicaran, juntament amb les mecàniques, a les estacions en superfície, i seran accessibles per a tots els usuaris a qui s’aplicarà una tarifa diferent segons el tipus de vehicle escollit.

Consulta als mapes de la web i l’app la disponibilitat. 

Com són les noves bicicletes elèctriques?

  • Bateria: disseny integrat de bateria d’alta capacitat, que permet recórrer fins a 60 km amb una sola càrrega, suficient per a tot un dia d’ús intensiu i que a més li allarga la vida útil.
  • Recarrega: 4 hores per recarregar completament la bateria i 40 minuts per assumir el mínim exigit de 8 km d’autonomia, a través del dispositiu de bloqueig patentat de l’estació.
  • Tecnologia d’assistència al pedaleig: la força aplicada s’adapta al ritme de pedaleig de l’usuari mitjançant la regulació d’un sensor integrat.
  • Motor de 250w totalment integrat a la roda del darrere.
  • Propulsió sense sons ni vibracions.
  • Indicador del nivell de bateria i d’encesa / apagat.

Més cobertura territorial

Al llarg del 2019 s’ampliarà la cobertura territorial del servei de Bicing, especialment als districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris i a la Zona Franca, així com també en barris amb molta demanda, amb l’habilitació de 95 estacions addicionals, amb un total de 519.

Aquesta ampliació se sumarà als serveis del nou Bicing que funciona les 24 hores del dia, permet una reserva anticipada de cinc minuts i demanar deu minuts extra pel trajecte, té un disseny renovat i un sistema de tarifes simplificat, entre altres.

Bona acceptació

El nou Bicing s’utilitza amb el mateix ritme que l’antic i acumula 40.000 viatges diaris, amb vuit usos per bicicleta cada dia de mitjana i 3.424 nous abonats des de la introducció del nou sistema al gener.

Consulta tota la informació actualitzada sobre el servei de Bicing al web Bicing.Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades