Comença el desplegament de 191 microparades noves de taxi

Abans d’acabar l’any s’hauran implantat 191 microparades de taxi als deu districtes de la ciutat, de les quals 51 ja estaran operatives a l’octubre. L’objectiu és reduir els desplaçaments en buit dels vehicles, facilitar més punts d’espera per a la recollida de passatgers i minimitzar el consum de combustible i les emissions.

01/08/2022 14:04 h

Ajuntament de Barcelona

Cadascuna de les noves microparades tindrà dues places perquè els taxis hi puguin estacionar. Els conductors i conductores tindran més punts per descansar entre els serveis i el veïnat disposarà de més parades fixes per poder accedir als taxis.

Amb aquest desplegament, la xarxa de microparades barcelonina passarà de 273 a 464 punts d’espera i recollida. Les diferents ubicacions de les noves microparades s’han acordat amb les organitzacions principals del sector del taxi.

Nou servei digital per demanar un taxi

L’ampliació es durà a terme paral·lelament a la posada en marxa del servei Picmi Taxi, una nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat amb la qual els usuaris podran demanar un taxi quan siguin al carrer.

El nou servei s’activarà després de l’estiu i consisteix en la digitalització de les peticions que habitualment es fan a mà alçada, que són el tipus de servei més freqüent. Els vehicles que estiguin estacionats en una parada o microparada seran els primers a rebre la notificació que hi ha una petició de Picmi al seu voltant i tindran prioritat en l’assignació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades