Comença l’ampliació de les voreres de la via Laietana

Avui comencen els treballs a la via Laietana a fi de guanyar espai per als vianants, amb l’ampliació de fins a 4,15 metres de les voreres i la reconfiguració de la circulació motoritzada de la via, que passarà a tenir un carril de circulació convencional i dos carrils bus, un per a cada sentit.

17/05/2020 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

L’actuació inclou treballs de fresatge, la instal·lació d’elements separadors per a la nova distribució dels carrils i de les voreres, i la senyalització de l’ampliació de les voreres amb pintura groga al paviment. La intervenció, que es preveu que s’acabi en una setmana, forma part de les mesures per reactivar la mobilitat a peu de la ciutadania de manera segura i té l’objectiu d’evitar contagis. Aquestes mesures també s’han implantat a l’avinguda Diagonal, la Gran Via o els carrers del Consell de Cent, de Rocafort i de Girona. Amb el conjunt d’actuacions executades fins ara, el guany d’espai públic per als desplaçaments a peu supera els 154.000 metres quadrats.

Afectacions al trànsit

Mentre durin els treballs de condicionament de la via Laietana es produiran diverses afectacions al trànsit entre les 8.00 i les 24.00 hores:

  • Diumenge, 17 de maig: El tram entre la plaça d’Antonio López i el carrer de Jonqueres es tallarà al trànsit en el sentit ascendent perquè s’hi comencin els treballs de fresatge. I s’ocuparà el carril ràpid del sentit descendent de manera que quedin oberts dos carrils en aquest sentit. Un cop enllestit aquest tram, també es tallarà el trànsit del sentit descendent a l’altura del carrer de Fontanella perquè es fresi la resta de la calçada. A mesura que avancin els treballs de fresatge es pintarà la calçada d’acord amb la nova configuració.
  • Els dies següents: Es portaran a terme els treballs de col·locació dels elements separadors entre la nova vorera ampliada i el carril de circulació i la retirada de pilones metàl·liques, i es pintarà el nou espai de vorera. Si cal, s’ocuparà la zona ampliada i el carril de circulació adjacent, sempre mantenint-hi obert un carril.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades