Comencen les obres del carril bici al carrer d’Aragó

Des de la Meridiana, travessarà el districte de l’Eixample fins a Sants-Montjuïc amb una longitud de 4,8 km nous, que se sumen a la xarxa de carrils bici de la ciutat. Les obres s’acabaran el gener del 2021.

13/11/2020 14:00 h

Ajuntament de Barcelona

El nou carril bici del carrer d’Aragó serà un eix principal de la xarxa ciclista i s’unirà a altres carrils bici per consolidar-ne la connectivitat. Serà unidireccional, de l’avinguda Meridiana al carrer de Tarragona en sentit Llobregat, i s’ubicarà a l’esquerra de la calçada, a la banda de mar.

Es dona continuïtat al carril de la rambla Guipúscoa
des del barri de la Verneda i la Pau,
sumant un itinerari de més de 7 quilòmetres des d’aquest punt

Entre el novembre i el gener del 2021, els principals treballs que s’executaran són: la senyalització del carril, el desplaçament del carril de serveis i els treballs de pintura. Dissabte 14 de novembre es comencen a fer tasques de fresat i pavimentació des del carrer Pau Claris fins al carrer Casanova, des de l’avinguda Meridiana fins al carrer Independència i des del carrer Nàpols fins al carrer Pau Claris.

Per crear aquest nou carril bici,
s’elimina un carril de circulació de trànsit.

L’actuació s’emmarca en la reorganització de la mobilitat del model d’espai públic de la Superilla Barcelona, que també té com a objectiu millorar les vies de la xarxa bàsica.

Quatre carrils bus nous 

El tram de la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i el carrer de la Marina, sumarà un nou carril bus. S’elimina un carril de circulació al trànsit, que passen de quatre a tres, i hi haurà dos carrils per als busos i els taxis. També es crearà un carril bus entre el carrer de la Marina i el carrer de Lepant. Les obres es faran en horari nocturn del 16 al 19 de novembre.

Se substituirà un carril de circulació de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i la Zona Universitària, per crear un segon carril bus que permetrà que els busos sense parada puguin avançar els que en tinguin. La intervenció, en horari nocturn, es farà del 23 al 25 de novembre.

També es crearà un nou carril bus en sentit Besòs a l’avinguda d’Esplugues, entre la glorieta del roserar del parc de Cervantes i el carrer de González Tablas. Les obres es realitzaran del 30 de novembre al 3 de desembre.

Millores als accessos de l’estació del Nord i l’estació de Sant Andreu Arenal

S’actuarà per millorar la regulació de la sortida de busos de l’estació del Nord, incrementar la seguretat dels vianants i reduir el trànsit dels autobusos pel barri, que sortiran del carrer de Sardenya. Les actuacions es faran del 16 al 20 de novembre.

A l’estació de Sant Andreu Arenal es crearà un carril a l’avinguda Meridiana d’entrada a la ciutat, que permetrà una incorporació directa a l’estació d’autobusos. Les obres es realitzaran del 17 al 29 de novembre.