Comencen les obres del carril bici al carrer d’Aragó

Travessarà el districte de l’Eixample amb una longitud de 4,8 km nous, que se sumen a la xarxa de carrils bici de la ciutat. Les obres comencen dissabte, 14 de novembre, i s’acabaran el gener del 2021. També s’inicien les intervencions per millorar la xarxa de bus amb la creació de dos trams nous de doble carril a l’avinguda Diagonal i la Gran Via.

13/11/2020 13:33 h

Ajuntament de Barcelona

El nou carril bici del carrer d’Aragó serà un eix principal de la xarxa ciclista i s’unirà a d’altres carrils bici per consolidar-ne la connectivitat. Serà unidireccional, de l’avinguda Meridiana al carrer de Tarragona en sentit Llobregat, i s’ubicarà a l’esquerra de la calçada, a la banda de mar. Per crear-lo, s’elimina un carril de circulació de trànsit.

Entre el novembre i el gener del 2021, els principals treballs que s’executaran són: la senyalització del carril, el desplaçament del carril de serveis i els treballs de pintura. L’actuació s’emmarca en la reorganització de la mobilitat del model d’espai públic de la Superilla Barcelona, que també té com a objectiu millorar les vies de la xarxa bàsica.

Quatre carrils bus nous 

El tram de la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i el carrer de la Marina, sumarà un nou carril bus. S’elimina un carril de circulació al trànsit, que passen de quatre a tres, i hi haurà dos carrils per als busos i els taxis. També es crearà un carril bus entre el carrer de la Marina i el carrer de Lepant. Les obres es faran en horari nocturn del 16 al 19 de novembre.

Se substituirà un carril de circulació de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i la Zona Universitària, per crear un segon carril bus que permetrà que els busos sense parada puguin avançar els que en tinguin. La intervenció, en horari nocturn, es farà del 23 al 25 de novembre.

També es crearà un nou carril bus en sentit Besòs a l’avinguda d’Esplugues, entre la glorieta del roserar del parc de Cervantes i el carrer de González Tablas. Les obres es realitzaran del 30 de novembre al 3 de desembre.

Millores als accessos de l’estació del Nord i l’estació de Sant Andreu Arenal

S’actuarà per millorar la regulació de la sortida de busos de l’estació del Nord, incrementar la seguretat dels vianants i reduir el trànsit dels autobusos pel barri, que sortiran del carrer de Sardenya. Les actuacions es faran del 16 al 20 de novembre.

A l’estació de Sant Andreu Arenal es crearà un carril a l’avinguda Meridiana d’entrada a la ciutat, que permetrà una incorporació directa a l’estació d’autobusos. Les obres es realitzaran del 17 al 29 de novembre.

Etiquetes associades a la notícia