Compte enrere perquè comencin les obres de connexió del tramvia

El Consell d’Administració de BIMSA ha adjudicat els primers quatre lots de l’obra civil per connectar la xarxa tramviària entre la plaça de les Glòries i el carrer de Girona i urbanitzar l’avinguda Diagonal. Així, la ciutat tindrà un sistema de transport públic que connectarà nou municipis de l’àrea metropolitana.

24/12/2021 14:28 h

Ajuntament de Barcelona

La inversió total d’aquestes obres, que es preveu que comencin l’any que ve, és de 46 milions d’euros, i es distribuirà de la manera següent:

  • Lot número 1: urbanització de la plaça de les Glòries. Adjudicatari: UTE Ferrovial Construcción SA – Construcciones Rubau SA – Copisa. Import adjudicat: 8.319.786,93 €.
  • Lot número 2: urbanització de l’avinguda Diagonal, entre la Gran Via i el carrer de Lepant, i implantació de la xarxa tramviària. Adjudicatari: UTE Vías y Construcciones SA – CRC Obras y Servicios SL. Import adjudicat: 10.112.874,68 €.
  • Lot número 3: urbanització de l’avinguda Diagonal, entre els carrers de Lepant i Nàpols, i implantació de la xarxa tramviària. Adjudicatari: UTE Copcisa SA – Sacyr Construcción SA – Scrinser SA. Import adjudicat: 16.661.022,22 €.
  • Lot número 4: urbanització de l’avinguda Diagonal, entre el carrer de Nàpols i el passeig de Sant Joan, i implantació de la xarxa tramviària, entre els carrers de Nàpols i Girona. Adjudicatari: UTE Comsa SAU – FCC Construcción SA. Import adjudicat: 10.912.827,00 €.

Després de l’adjudicació d’aquests quatre lots de la primera fase d’obres encara en restaran pendents cinc més, relacionats amb sistemes i vies, que s’aniran adjudicant de manera progressiva durant els propers mesos. D’altra banda, el Consell Plenari del Govern municipal ha aprovat una despesa de 9,6 milions d’euros a favor de l’Autoritat del Transport Metropolità per finançar la presa de corrent soterrada de la connexió de la infraestructura tramviària.

Etiquetes associades a la notícia