Dos reptes per innovar en la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics

En sintonia amb la transformació de la ciutat perquè sigui més verda i sostenible i d’acord també amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, que prioritza el gir cap al vehicle elèctric, es plantegen dos nous reptes d’innovació aplicada a la xarxa de punts de recàrrega elèctrica dels aparcaments públics gestionats per BSM. S’hi poden presentar projectes fins al 27 de maig.

04/04/2022 15:23 h

Ajuntament de Barcelona

El primer repte cerca propostes per millorar la flexibilitat dels punts de recàrrega instal·lats als aparcaments, de manera que no siguin fixos i permetin la recàrrega a una distància equivalent a sis places de cotxe contínues, d’un mínim de 15 metres a un màxim de 50 metres.

L’altre repte vol obtenir un punt de recàrrega de baix cost per a cada plaça d’aparcament, fàcil d’instal·lar, de baix cost d’operació i manteniment, que permeti gestionar-lo mitjançant una aplicació de client i que estigui comunicat amb un sistema de gestió interna.

Les propostes per a tots dos reptes es poden presentar del 4 d’abril al 27 de maig a les 12.30 hores.

La mobilitat elèctrica s’incrementa

Segons les dades de febrer del 2022, el parc mòbil de la ciutat consta de més de 3.300 turismes i furgonetes elèctriques i 2.000 turismes híbrids endollables. A més, a la ciutat hi ha 14.000 motocicletes i ciclomotors elèctrics registrats. El percentatge actual de vehicles elèctrics endollables a Barcelona és del 2,2% (respecte al total de vehicles) i augmenta cada mes.

S’estima que el 2024 el percentatge relatiu dels vehicles elèctrics serà del 80% de la flota municipal, el 8% del transport públic i el 8% dels taxis (que equival a uns 800 taxis elèctrics). Aquest increment té els incentius de les convocatòries MOVES III, que disposen d’ajudes provinents dels fons europeus Next Generation, la zona de baixes emissions i beneficis socials i fiscals promoguts tant en l’àmbit estatal com municipal.

BSM Aparcaments té més de 40 aparcaments públics i més de 15.000 places distribuïdes per la ciutat, i és una solució assequible i eficaç d’aparcament.