El Bicing es confirma com l’opció de transport més segura

Entre els mesos de maig i juliol, el Bicing ha experimentat un creixement del nombre d’abonats que el situa a les xifres de principis d’any. En un moment com l’actual, la xarxa pública de bicicletes es confirma com un dels mitjans de transport més segurs, sostenibles i saludables, i permet la descongestió de la resta de transport públic.

07/08/2020 12:41 h

Ajuntament de Barcelona

Al mes de juliol s’han registrat 1,3 milions d’usos, per sobre de les xifres del mateix període de l’any passat. També ha crescut el nombre de persones usuàries, amb 18.572 noves altes entre el maig i el juliol del 2020, xifra que representa un augment del 77% respecte als mateixos mesos de l’any passat. Actualment, hi ha 125.346 usuaris i usuàries, gairebé 15.000 més que ara fa un any.

El 12% de les noves altes són de persones residents als districtes on fins ara no hi havia estacions: Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

Creix l’ús de la bicicleta elèctrica

Les bicis elèctriques registren una mitjana de 7,6 usos al dia, mentre que les mecàniques registren una mitjana de 6,55 usos al dia. Avui la xarxa té 1.500 bicicletes elèctriques i 5.000 de mecàniques.

Més estacions, millor cobertura territorial

Durant aquest any estava prevista la instal·lació de 97 estacions, 79 de les quals ja han entrat en funcionament, amb prioritat per a les que millorin més la xarxa, la connectivitat la intermodalitat i la cobertura territorial. Les 18 restants estaran operatives durant el darrer trimestre de l’any, en què la xarxa passarà a disposar d’un total de  519 estacions.

El gruix de les noves estacions es concentra a Horta–Guinardó (21 estacions) i Nou Barris (16), cosa que permetrà  que el Bicing arribi a barris on fins ara no tenia presència: la Marina del Prat Vermell, la Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron, Vallcarca i els Penitents, la Clota, el Carmel, el Verdun, les Roquetes i Ciutat Meridiana.

Integració a l’aplicació Smou

El Bicing s’ha integrat recentment a l’aplicació Smou, que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat i que permet operar des del mòbil de manera segura, còmoda i senzilla. L’aplicació mòbil permet el següent:

  • Donar-se d’alta al servei.
  • Visualitzar la disponibilitat i el tipus de bicicletes de l’estació.
  • Agafar la bicicleta i consultar l’estat del trajecte.
  • Consultar l’històric de desplaçaments efectuats.
  • Comprovar l’ancoratge de la bicicleta de manera automàtica.
  • Disposar d’informació més detallada de l’estat de la subscripció.

Al marge de Bicing, l’Smou ofereix en una sola aplicació, l’apparkB, que permet pagar el parquímetre de l’àrea blava i verda de Barcelona i nou municipis més de l’àrea metropolitana (Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i el Prat de Llobregat); el servei agilPark, que permet el pagament i l’entrada automàtica als aparcaments BSM; el servei Endolla Barcelona, per a la gestió de la recàrrega de vehicles elèctrics o l’ús de diferents serveis de cotxe multiusuari.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades