El Bicing s’integra a l’app Smou, una única aplicació amb diferents serveis de mobilitat de Barcelona

L’app Smou, l’aplicació mòbil per facilitar els desplaçaments a Barcelona, està en un procés de millora constant i un any i mig després del llançament integra el servei de Bicing i ofereix noves funcions a les persones usuàries, com donar-se d’alta al servei mitjançant l’aplicació, saber si hi ha bicicletes mecàniques i elèctriques en una estació determinada o consultar l’estat del trajecte.

08/07/2020 18:10 h

Ecologia Urbana

L’app Smou és l’aplicació que aplega en un mateix espai diferents serveis de mobilitat personal d’una manera segura, còmoda i amb un únic usuari.

Fins ara, l’app Smou integrava en una mateixa aplicació l’estacionament a les zones blaves i verdes de Barcelona i bona part de l’àrea metropolitana, el pagament i l’obertura automàtica amb lectura de matrícula als aparcaments de BSM, la reserva i recàrrega de la xarxa pública elèctrica Endolla Barcelona i, a partir d’avui, s’hi afegeix també el servei del Bicing.

Aquesta integració implica millores per a les persones usuàries de la bicicleta pública compartida amb elements com la possibilitat de donar-se d’alta al servei mitjançant la mateixa aplicació, veure de manera més àgil la disponibilitat i el tipus de bicicletes que hi ha a l’estació, agafar la bicicleta i consultar l’estat del trajecte. També permet consultar l’històric de desplaçaments, comprovar l’ancoratge de la bicicleta de forma automàtica, obtenir informació més detallada de l’estat de la subscripció o saber quan cal fer-ne la renovació, entre altres.

Els usuaris i usuàries del servei del Bicing poden iniciar el procés de migració a l’aplicació Smou des d’avui mateix de forma fàcil i còmoda. Només cal que segueixin les instruccions indicades i que determinin una nova contrasenya per accedir a l’app Smou i la vinculació es realitzarà de manera automàtica. Un cop accedeixin a l’aplicació, mantindran tota la informació prèvia que tenien a l’aplicació del Bicing, com l’històric d’usos o la modalitat de l’abonament. També disposaran de suport tècnic dins la mateixa aplicació per poder contactar amb el servei.

L’app Smou en dades

Tan sols un any i mig després del llançament, l’app Smou ha aconseguit superar la xifra dels 185.000 usuaris, que han realitzat més de 3,6 milions d’operacions. A més, la nota que ha assolit als markets, els espais de descàrrega d’aplicacions, on ha arribat al 4,7 en una escala de 5, demostra la bona acceptació de l’aplicació per la ciutadania. En total, l’app Smou ha tingut més de 220.000 descàrregues.

En aquest sentit, l’app Smou ha permès millorar l’experiència de la persona usuària, que pot planificar millor els viatges i amb més visibilitat i gestionar els diferents modes de mobilitat al seu abast a través del telèfon intel·ligent. Tota la informació que es mostra a l’aplicació es pot personalitzar a través d’un sistema de filtres que les persones usuàries poden activar o desactivar segons les seves necessitats.

Diversitat de serveis en un mateix espai

El servei més utilitzat de l’app Smou és l’apparkB, que permet pagar l’estacionament regulat a Barcelona i des de fa més d’un any també a l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Badalona, Esplugues i Castelldefels, sense necessitat d’haver d’anar al parquímetre i pagar pel temps exacte d’estacionament. Aquesta funció estalvia temps i agilita el procés.

Així mateix, l’app Smou també permet a tots els usuaris que hagin activat el servei agilPark entrar automàticament als aparcaments de BSM. La barrera de l’aparcament s’obre automàticament a través d’un lector de la matrícula i el pagament de l’estada es realitza amb el mòbil en el moment de sortir.

Un altre servei que ofereix l’app Smou és l’accés a la xarxa pública de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona. Des del desembre passat, els usuaris de vehicle elèctric poden carregar-lo directament a través del mòbil de manera molt senzilla. Mig miler de punts de recàrrega elèctrica, tant els que es troben al carrer com els que es troben als aparcaments de BSM, incorporen un codi QR que permet activar la recàrrega amb el mateix telèfon mòbil.

Etiquetes associades a la notícia