Endolla Barcelona, nou servei municipal de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

La gestió de tots els punts públics de recàrrega per a cotxes, motos i vehicles elèctrics de transport de mercaderies s’integra en la xarxa Endolla Barcelona, un servei municipal que estrena un web per facilitar l’accés i l’ús de les estacions. La xarxa pública de recàrrega de Barcelona és la desena més gran del món i la primera en l’àmbit europeu per a motos.

08/08/2019 17:10 h

Ajuntament de Barcelona

L’impuls a la mobilitat elèctrica a la ciutat fa un pas endavant amb la integració de tots els punts de recàrrega municipals en la xarxa Endolla Barcelona, gestionada per l’operador públic BSM, amb l’objectiu de millorar el servei i promocionar l’ús del vehicle elèctric davant les opcions de motor convencionals.

L’aposta per l’electromobilitat respon al compromís metropolità d’abordar l’emergència climàtica mitjançant l’ús del transport saludable i sostenible i de contribuir a reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i la contaminació acústica.

Nou web del servei

A través del nou web d’Endolla Barcelona, els més de cinc-mil usuaris i usuàries de vehicles elèctrics podran accedir a la informació en temps real sobre la disponibilitat i la ubicació de les estacions de recàrrega elèctrica, una xarxa formada per 503 punts a la via pública i als aparcaments municipals. Per accedir al servei, només cal registrar-se al web i sol·licitar una targeta identificativa. Les targetes estan vinculades als vehicles; per tant, cal sol·licitar una targeta per cada vehicle elèctric que es vulgui registrar. Un cop obtinguda, les persones usuàries podran fer servir qualsevol estació pública d’una manera gratuïta, ja que el cost del servei l’assumeix íntegrament l’Administració.

A més, es preveu que a la tardor es posi en marxa una aplicació que permetrà activar la recàrrega des del mòbil i reservar els punts situats al carrer sense necessitat de fer servir la targeta.

Ampliació de la xarxa de recàrrega

Es preveu que en els propers anys la inversió en la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics s’incrementi en 2,6 milions d’euros, que es destinaran a construir 100 punts de recàrrega en aparcaments subterranis i 40 estacions de recàrrega ràpida en la via pública. A més, abans de que s’acabi l’any, s’instal·laran 7 nous punts de càrrega ràpida i 4 nous punts de càrrega lenta per a motos a la via pública, i també s’actualitzaran 20 equips de recàrrega per poder integrar-los en la xarxa d’Endolla Barcelona.

Com podeu accedir al servei d’Endolla Barcelona?

Cal emplenar el formulari de registre per obtenir la targeta identificativa del vehicle.

On són els punts de recàrrega?

Consulteu el mapa de les estacions aquí.

Com podeu obtenir-ne més informació?

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades