Entren en funcionament les tres noves estacions de l’L10 Sud

S’han posat en servei les estacions de Port Comercial - La Factoria, Ecoparc i ZAL - Riu Vell de la línia 10 Sud. Una ampliació de la xarxa de metro que millorarà l’accessibilitat en transport públic al polígon industrial de la Zona Franca. Es preveu que registrin en conjunt més d’un milió de viatges anuals.

07/11/2021 12:25 h

Ajuntament de Barcelona

Les tres noves estacions s’han construït sobre un viaducte que transcorre pel carrer A fins al taller de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Barcelona, mentre que la resta d’estacions de la línia són soterrades. L’estació Port Comercial – La Factoria és a l’altura del carrer Número 27, molt a prop de la Capitania Marítima de Barcelona i de diversos concessionaris d’automòbils. La d’Ecoparc és entre els carrers Número 3 i Número 4, davant de la cotxera d’autobusos de TMB de la Zona Franca. Finalment, ZAL – Riu Vell és al costat del taller central de manteniment de l’L9/10 Sud de metro.

Pel que fa als horaris de servei, les noves estacions obriran cada dia de cinc del matí a dotze de la nit, igual que les de Mas Blau, Mercabarna i el Parc Logístic de l’L9 Sud.

Aquesta serà la quarta ampliació de l’L10 Sud, que es va obrir inicialment amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) el 8 de setembre de 2018, i amb la prolongació fins a ZAL – Riu Vell la línia passa a tenir onze estacions i 8,5 quilòmetres de longitud.

La construcció i posada en marxa d’aquestes noves estacions, que donaran servei a la principal zona industrial i logística de l’àrea de Barcelona, ha comportat una inversió de 120 milions d’euros i es preveu que s’hi facin més d’un milió de viatges anuals.

Etiquetes associades a la notícia