Es recupera la mobilitat amb la finalització de les obres als entorns del túnel de Sants - la Sagrera

Es completen les obres de les tres noves sortides d’emergència del túnel Sants - la Sagrera i es reprèn la mobilitat habitual als entorns de l’Eixample on s’han dut a terme les actuacions, a les cruïlles dels carrers de Mallorca-Nàpols, Mallorca-Independència i Provença-Urgell.

10/08/2021 12:33 h

Ajuntament de Barcelona

Els vianants, les bicicletes, els vechicles privats i el transport públic ja poden circular amb normalitat als entorns dels tres punts on s’han dut a terme les actuacions per obrir tres noves sortides d’emergència del túnel de Sants – la Sagrera, que se sumen a les sis de què ja disposa la infraestructura. A més de reestablir-s’hi la mobilitat, també s’hi recuperen les zones de càrrega i descàrrega i els aparcaments de la zona verda.

Les obres també han suposat la reurbanització dels xamfans de les tres cruïlles, on s’han ampliat les voreres i es plantaran arbres quan arribi la temporada d’arrelament.

En concret, es restableix la mobilitat de la manera següent:

  • Cruïlla dels carrers de Mallorca–Independència: s’hi recuperen els itineraris de vianants, de bicicletes i la circulació de vehicles en general.
  • Cruïlla dels carrers de Mallorca–Nàpols: al costat de mar s’hi han retirat tots els elements de l’obra, s’hi ha recuperat l’itinerari de vianants i s’hi ha restablert la circulació de vehicles pel carrer de Mallorca. També s’ha instaurat el carril bici al carrer de Mallorca, al tram Sicília – Roger de Flor. A partir del carrer de Roger de Flor hi ha les obres del col·lector de la Diagonal i, provisionalment, es recondueix aquest carril bici per connectar-lo amb el de l’avinguda Diagonal i el del passeig de Sant Joan. Al costat de muntanya s’hi manté l’ocupació per una actuació del programa “Protegim les escoles”, que no té afectació per als vianants, però manté el tall de trànsit al costat de muntanya del xamfrà, és a dir, els vehicles que circulen per Nàpols no poden travessar el carrer de Mallorca.
  • Cruïlla dels carrers de Provença–Urgell: fa unes setmanes que s’hi han restablert els itineraris per a vianants, el carril bici i la circulació de vehicles. A més, als tres pous el bus recupera el seu carril propi, afectat en el tram de les obres, i també s’hi recuperen les places de càrrega i descàrrega i la zona verda, als xamfrans.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades