Tornem a l'escola amb espais addicionals i mesures de prevenció

El curs escolar 2020-2021 ha començat avui amb un nou protocol per a la detecció i el control de casos positius de covid-19, material de protecció als centres i el reforç del servei de neteja, entre altres mesures garantir una tornada segura a les classes presencials. A més, escoles i instituts han reorganitzat aules i espais per augmentar les distàncies de seguretat entre l'alumnat. Per això, una vintena de centres de Sants-Montjuïc fan servir també espais i equipaments municipals per traslladar-hi les classes, les activitats esportives o l'esbarjo.

14/09/2020 12:34 h

Ajuntament de Barcelona

Enguany als centres de Sants-Montjuïc sostinguts amb fons públics s’han matriculat 3.316 alumnes d’educació infantil (22 menys que l’any passat), 6.682 de primària (37 més que l’any passat) i 4.434 de secundària obligatòria (ESO, 162 menys). En total, sumant tots els ensenyaments obligatoris, Sants-Montjuïc resta 147 alumnes i es queda amb 14.432. Aquest és un dels tres districtes de la ciutat, junt amb les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, que perd matrícula aquest any.

Per poder atendre les necessitats generades per la covid-19, les escoles i instituts de la ciutat incorporen 514 nous professionals, dels quals 373 són docents. La nova oficina EduCovid Barcelona coordina la xarxa de salut i els centres educatius per poder aplicar el nou protocol de gestió de casos, que inclou el següent:

  • Establir dos referents sanitaris per cadascun dels centres, un de salut pública i un d’atenció primària.
  • Fer proves als grups en què s’hagi detectat un cas positiu.
  • Identificar i rastrejar els contactes.

Recursos per a una educació segura

S’ha repartit material de prevenció als centres, com ara mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic i termòmetres; s’ha reforçat el servei de neteja, i s’ha modificat la gestió dels accessos per poder-hi efectuar les entrades i sortides de manera gradual. També s’ha posat en marxa un banc de tauletes, amb 2.200 unitats, que s’oferiran en servei de préstec als alumnes que s’hagin de confinar.

Una vintena d’escoles i instituts de Sants-Montjuïc faran ús d’algun dels 28 equipaments o espais a l’aire lliure que el Districte ha posat a la seva disposició per facilitar l’aplicació de les mesures de prevenció. Així, l’Escola Anna Ravell farà servir la pista del Poliesportiu de les Tres Xemeneies, diversos centres del Poble-sec faran classes d’educació física al Camp de Futbol de la Satalia i alumnes de Sants i la Bordeta sortiran als patis de la Masia del Rellotge (pl. Bonet i Muixí), el Casinet d’Hostafrancs i la Ludoteca Olzinelles a l’hora de l’esbarjo. Aquests espais continuaran a disposició dels centres en el futur i, si altres escoles o instituts demanen fer-ne ús més endavant, també s’atendran les seves peticions.

Els parcs i jardins també esdevenen espais educatius, tant per a activitats lectives com per a l’esbarjo. Concretament, s’habiliten determinades zones del Parc de l’Espanya Industrial, la plaça de la Farga, els jardins de Celestina Vigneaux, el Parc de la Primavera, els jardins de Walter Benjamin i l’Illa dels Tres Horts. A més, per garantir la seguretat de les famílies a les hores d’entrada i sortida de l’escola, la Guàrdia Urbana talla el trànsit en diversos punts davant de les escoles La Muntanyeta, Barrufet, Joan Pelegrí, Maristes Anna Ravell, Sant Francesc Xavier, Institució Montserrat, Cal Maiol, Institut Escola ARTS i Institut Lluís Vives.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades