Gairebé 23.000 passatgers en mig any al bus a demanda de Torre Baró

El bus a demanda de Torre Baró es consolida amb 150 passatgers de mitjana els dies feiners. El servei reforça la mobilitat al barri i l’accessibilitat als equipaments i a la xarxa de transport públic. Un cop acabi la prova pilot, l’any 2020, s’estudiarà la implantació definitiva i l’ampliació a altres barris de muntanya de la ciutat.

27/08/2019 16:10 h

Ajuntament de Barcelona

El servei connecta la zona alta del barri de Torre Baró amb la zona baixa, on hi ha la majoria d’equipaments, com els centres sanitaris o les escoles, i les connexions amb la xarxa de metro i autobús.

Dels 22.800 passatgers que han utilitzat el servei durant el primer mig any —150 passatgers de mitjana els dies feiners—, la majoria l’utilitzen a primera hora del matí i es desplacen de l’inici al final del recorregut o viceversa. En total, s’han registrat 530 usuaris i usuàries.

Un cop acabi la prova pilot, l’any 2020, s’estudiarà la implantació definitiva i l’ampliació a altres barris de muntanya de la ciutat que tenen dificultats d’accés al transport públic.

Com funciona el bus a demanda?

El bus funciona de dilluns a diumenge en horari de 7.00 a 20.30 hores els dies feiners, de 8.00 a 20.30 hores els dissabtes i de 9.00 a 20.30 hores els dies festius.

Els usuaris, que s’han de registrar prèviament, han de sol·licitar la parada i l’hora en què volen el servei d’autobús a través de l’aplicació El Meu Bus o per telèfon, trucant al 900 927 575. A més, han d’indicar el nombre de passatgers que utilitzaran el servei, amb un màxim de cinc persones.

El bus a demanda de Torre Baró, al districte de Nou Barris, forma part del Pla de barris de la Zona Nord per millorar el transport públic al barri.

Etiquetes associades a la notícia