La línia 10 Sud de metro arriba a la Zona Franca

La xarxa de metro té una nova estació, la de Zona Franca, és la vuitena parada de la línia 10 Sud, donarà servei a 3.600 persones al dia i connectarà un dels principals pols industrials de la ciutat a la xarxa de metro.

01/02/2020 15:37 h

Ajuntament de Barcelona

L’estació de Zona Franca és la primera de la xarxa de metro construïda en un viaducte, per tant, es troba a l’aire lliure i elevada sobre el carrer. S’accedeix al vestíbul des del carrer i l’andana és a la primera planta.

L’estació està situada en una zona de gran activitat econòmica, amb una alta concentració de seus corporatives, naus, equipaments i una de les entrades al recinte del port.

Una estació accessible i sostenible

Com totes les estacions noves de metro, la de Zona Franca és una estació accessible: té dos ascensors, un del carrer A al vestíbul i un altre del vestíbul a l’andana. A més, a la coberta s’hi han instal·lat plaques fotovoltaiques que capten energia solar. Es calcula que ajudarà a estalviar l’emissió de 256 tones anuals de CO2.

Un total de 21.000 passatgers al dia a l’L10 Sud

Amb l’obertura de l’estació de Zona Franca, la xarxa de metro de Barcelona arriba a les 161 estacions (incloent-hi les dues estacions del funicular de Montjuïc) i continua avançant en el projecte de la línia 9/10, destinada a impulsar la mobilitat sostenible a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb les 3.600 persones que faran ús de la nova estació, la línia 10 Sud (Zona Franca – Collblanc) donarà servei a 21.000 passatgers i passatgeres al dia i ampliarà el recorregut fins a 6,1 quilòmetres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades