La targeta rosa arriba a més persones

El llindar d'ingressos per accedir a les dues modalitats de targeta rosa metropolitana, la gratuïta i la reduïda, s'amplia en un 10% perquè més persones amb pocs recursos econòmics se'n puguin beneficiar. Aquest títol social inclou avantatges en transport públic, establiments culturals, esportius i comercials, i serveis municipals.

09/08/2018 17:14 h

Ajuntament de Barcelona

A partir d’aquesta modificació, el topall econòmic per accedir a la targeta rosa metropolitana gratuïta és de 8.271,55 euros l’any i el doble, 16.543,10 euros, per accedir a la targeta rosa metropolitana reduïda.

Els barcelonins i les barcelonines que vulguin optar a aquests títols socials han d’estar empadronats al municipi i tenir més de 60 anys o una discapacitat igual o superior al 33%.

Gairebé 250.000 ciutadans i ciutadanes de Barcelona es beneficien d’aquest títol social que està disponible a 24 municipis de l’àrea metropolitana. El nou topall econòmic permetrà augmentar el nombre de beneficiaris en més de 3.000 persones.

Un títol social de transport amb altres beneficis

La targeta rosa és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible amb el qual es pot viatjar gratuïtament o amb tarifa reduïda en autobusos metropolitans de TMB, metro, tramvia i funicular de Montjuïc, entre altres.

A més, les persones beneficiàries gaudeixen d’avantatges en diversos establiments relacionats amb la salut, com òptiques i centres de fisioteràpia, espais culturals i de lleure, com teatres, cinemes, museus i llibreries, centres esportius, cursos i tallers municipals, o viatges de l’Imserso.

 

Etiquetes associades a la notícia