L’accés d’escúters de persones amb mobilitat reduïda s’amplia al Tram i als busos metropolitans

Les línies de bus metropolità i les del Trambaix i el Trambesòs s’afegeixen al metro i als autobusos de TMB com a mitjans de transport públic que permeten l’accés d’escúters de persones amb mobilitat reduïda.

26/09/2019 14:52 h

Ajuntament de Barcelona

Les entitats de l’àrea metropolitana han renovat i ampliat el conveni signat l’any 2017 per afavorir l’accessibilitat i l’autonomia de les persones amb discapacitat i amb mobilitat reduïda al transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els 21 municipis on s’ha ampliat la prova pilot són Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Requisits 

Per poder participar a la prova pilot, les persones interessades han d’adreçar-se a l’Oficina d’Atenció al Públic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat per obtenir una acreditació per a l’escúter i per a la persona que el condueix.

Per poder-se acreditar cal tenir una discapacitat legalment reconeguda i superar el barem de mobilitat reduïda, o bé estar afectat per una malaltia crònica que limiti la mobilitat.

L’acreditació, una placa numerada de color lila per a l’escúter i un carnet individual per a la persona conductora, permet accedir a la xarxa de metro, a les 101 línies d’autobús de TMB, a les 125 línies de bus metropolitanes gestionades per l’AMB i, a partir d’ara, també a les línies del Trambaix i del Trambesòs en les mateixes condicions que els usuaris de cadires de rodes motoritzades.

Etiquetes associades a la notícia