Pavimentacions durant el mes d’agost

Durant el mes d’agost es duran a terme a la ciutat actuacions de pavimentació de curta durada, que afectaran la mobilitat, i actuacions d’urbanització i de millora dels accessos en algunes estacions de metro, que també comportaran afectacions a la circulació.

03/08/2019 10:24 h

Ajuntament de Barcelona

En total, està previst pavimentar 56.551 metres quadrats de calçada per millorar-hi la seguretat viària.

 • Aquest cap de setmana, la nit del 3 al 4 d’agost, es pavimentarà el túnel de les Camèlies, al districte de Gràcia, en sentit Besòs. El cap de setmana següent, la nit del 10 a l’11 d’agost, es farà la mateixa actuació en sentit Llobregat.
 • Els dies 6 i 7 d’agost es recobrirà amb aglomerat la calçada de l’avinguda del Paral·lel cap a la ronda de Sant Pau. Els treballs es durant a terme mantenint un carril de circulació, i el carril bici estarà obert.
 • Els dies 10 i 11 d’agost es pavimentarà la plaça d’Alfons Comín, al districte de Gràcia.
 • Els dies 17 i 18 d’agost es pavimentarà la plaça d’Espanya.
 • Els dies 20 i 21 d’agost es pavimentarà un tram cèntric de la Gran Via, entre el carrer d’Aribau i la rambla de Catalunya.
 • El 25 d’agost es repararan les juntes de la cobertura i les volades laterals de la gran via de Carles III, la qual cosa afectarà la mobilitat al lateral del costat de mar de l’avinguda Diagonal i la plaça de la Reina Maria Cristina.

Pavimentacions a la plaça de Cerdà

Durant el mes d’agost també es repararà el paviment de la plaça de Cerdà amb la Gran Via, i això afectarà la circulació els dies següents:

 • El 4 d’agost es tallarà el tronc central de la Gran Via a partir del carrer de Mossèn Amadeu Oller, entre les 8.00 i les 11.00 hores. De les 9.30 a les 11.30 hores es tallarà la sortida cap al carrer de la Química, en sentit Besòs, per sanejar el paviment en aquest punt.
 • El 8 d’agost es pavimentarà la plaça de Cerdà, entre les 10.00 i les 16.00 hores.
 • L’11 d’agost es tallarà el tronc central de la Gran Via en sentit Llobregat, i el 13 d’agost, en sentit Besòs, per fer-hi treballs de pavimentació.

Urbanització de la cobertura de la ronda de Dalt

També es duran a terme actuacions d’urbanització de la cobertura de la ronda de Dalt, al districte d’Horta-Guinardó:

 • Del 4 al 23 d’agost hi haurà afectacions al lateral del costat de muntanya, i s’hi mantindrà un carril de circulació.
 • Les nits del 18 al 19 d’agost i del 24 al 25 d’agost es tallarà el lateral del costat de muntanya en aquest punt.
 • El 24 d’agost es recobrirà amb aglomerat la calçada de la banda de mar; s’hi mantindrà un carril de circulació, però es tallarà el trànsit al pont de l’avinguda del Jordà, a la cruïlla amb el carrer de Coll i Alentorn.
 • El 25 d’agost es recobrirà amb aglomerat la calçada del costat de muntanya; això comportarà un tall de circulació total i un tall a la cruïlla amb l’avinguda del Jordà.
 • Del 26 al 30 d’agost continuaran els treballs del lateral del costat de muntanya, i es mantindrà un carril obert a la circulació.

Urbanització del carrer Major de Sarrià

Les actuacions d’urbanització del carrer Major de Sarrià també comportaran afectacions a la mobilitat. Del 5 al 23 d’agost es restringirà la circulació a un sol carril al passeig de la Bonanova en sentit Llobregat.

Noves escales mecàniques al metro

El diumenge 25 d’agost es col·locaran unes escales mecàniques noves a l’estació de Jaume I, de l’L4 del metro. L’actuació es durà a terme entre les 9.00 i les 21.00 hores.

Per col·locar les escales s’instal·larà una grua a la calçada del carrer de Jaume I i s’hi tallaran els dos sentits de la circulació. El trànsit en sentit Llobregat es desviarà per la via Laietana, la plaça d’Emili Vilanova i el carrer del Sots tinent Navarro.

La sortida de la plaça de Sant Jaume es farà pel carrer de Ferran o pel carrer de la Ciutat. Es mantindrà operatiu el pas de vianants de la via Laietana i s’habilitarà un pas de vianants a la vorera del costat de mar del carrer de Jaume I.

Els dies 23, 24 i 25 d’agost es col·locaran escales mecàniques noves a l’estació de Vallcarca, de l’L3 del metro. Els treballs es faran ocupant els dos carrils de circulació en sentit muntanya de l’avinguda de la República Argentina. Per garantir el pas d’autobusos en aquest punt, s’habilitarà un carril de circulació per sentit al costat de Llobregat de la calçada.

Etiquetes associades a la notícia