Protocol conjunt amb Adif per a la transformació de l’estació de Sants

La reforma de la infraestructura ferroviària de l’estació de Sants i del seu entorn urbà serà un projecte coordinat entre l’Ajuntament i Adif per garantir l’adaptació de la nova infraestructura al model de ciutat sostenible.

25/01/2021 11:21 h

Ajuntament de Barcelona

Les bases per elaborar el projecte es recullen en el protocol acordat avui amb Adif, que, a més de preveure la reordenació integral de l’estació de Sants, també inclou espais adjacents a la infraestructura. A més, el desenvolupament de la proposta específica tindrà la participació de la ciutadania per tal de plasmar les necessitats del veïnat.

La transformació de la infraestructura viària inclou la reforma i ampliació del vestíbul de l’estació, l’optimització de l’ús del subsol per alliberar espai en la superfície i la reordenació dels accessos i els fluxos de viatgers. Respecte a l’entorn de l’estació, el projecte té com a objectiu integrar la infraestructura d’acord amb criteris ecològics i socials, i preveu la recuperació de la plaça dels Països Catalans, el reforç de la connectivitat amb el transport públic i l’impuls de la mobilitat sostenible.

Per garantir la coordinació entre els agents municipals i Adif, el consistori crearà una oficina tècnica, des d’on es participarà en els estudis preliminars, que permetran establir les fases de desenvolupament, els costos i el calendari del projecte.

A més, el 26 de gener es posarà en marxa un procés de participació per tractar els detalls d’aquesta actuació, que s’estendrà fins al mes de maig, amb sessions informatives i debats sobre els criteris d’intervenció urbana i sobre com han de ser els espais públics i amb una darrera fase de retorn. Aquestes sessions es faran amb col·lectius específics i també de manera oberta a tota la ciutadania. També es crearà un espai al web Decidim Barcelona per seguir l’evolució de tot el procés participatiu.

Notícies relacionades