Restriccions de circulació a les Glòries les nits del 7 i 8 d’agost

Les obres de la plaça de les Glòries segueixen el calendari previst, i els propers dies se’n desplaçaran els carrils habituals per situar-hi les obres a la part central. Les restriccions de circulació es faran durant la nit —de 23.00 a 5.30 hores— per afectar el trànsit tan poc com es pugui.

07/08/2019 12:08 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres de les Glòries avancen segons el calendari previst, i aquesta setmana s’entrarà en una nova fase d’execució dels túnels viaris. Perquè les obres puguin avançar correctament, serà necessari desplaçar els carrils de circulació de la Gran Via cap al costat de mar i muntanya, respectivament. Aquest canvi es realitzarà els dies 7 i 8 d’agost, entre les 23.00 i les 5.30 hores, i durant aquesta franja horària s’haurà de restringir la circulació a la via.

Com afectaran el trànsit les restriccions

  • La nit del 7 al 8 d’agost, de les 23.00 a les 5.30 hores, es treballarà als carrils de sortida de Barcelona. Mentre es desplacen els tres carrils cap al costat de mar, es mantindrà un carril obert a la circulació per la Gran Via i un altre pel carrer de Badajoz.
  • La nit del 8 al 9 d’agost, de les 23 a les 5.30 hores, els treballs se situaran en el sentit d’entrada a la ciutat, i es mantindrà un sol carril obert en aquest sentit.

La nova configuració dels carrils serà efectiva des de l’endemà de les restriccions.

Canvis en la circulació per la Gran Via

D’aquesta manera, el 8 d’agost els tres carrils de sortida de la Gran Via presentaran el nou recorregut desplaçat cap a la banda de mar. I a partir del 9 d’agost, l’entrada a la ciutat tindrà dos carrils pel tronc central del costat de mar, que continuaran exclusivament per la Gran Via, i un carril pel lateral de muntanya, que enllaçarà exclusivament amb el carrer de la Independència.

D’altra banda, la incorporació a la Gran Via des del carrer de la Llacuna per anar al centre de la ciutat es farà pels carrils centrals, que continuen per la Gran Via sense possibilitat d’enllaçar amb el carrer de la Independència. Els vehicles que vulguin accedir a aquest carrer ho hauran de fer des de la Diagonal.

També s’adaptaran a aquestes modificacions els passos de vianants dels carrers de la Llacuna i de la Ciutat de Granada.

Afectacions als carrers de la Llacuna i de la Ciutat de Granada

Una altra actuació de les obres és la construcció de les sortides d’emergència dels túnels viaris als carrers de la Llacuna i de la Ciutat de Granada. Per realitzar aquests treballs s’ocuparan els carrers afectats:

  • El mes d’agost s’ocuparà el tram del carrer de la Llacuna que toca amb el costat de muntanya de la Gran Via. S’hi mantindrà un camí de dos metres per a vianants, i es col·locaran miralls a les cantonades per reforçar-hi la seguretat.
  • Del 19 d’agost al 30 de setembre s’ocuparà el tram del carrer de la Ciutat de Granada que toca amb el costat de mar de la Gran Via.

Els nous túnels viaris, el 2021

Els treballs d’execució dels túnels viaris de la plaça de les Glòries avancen d’acord amb el calendari previst, segons el qual els nous túnels entraran en funcionament durant el primer trimestre de l’any 2021. Aquests túnels tindran una longitud total de 957 metres entre el carrer de Castillejos i la rambla del Poblenou.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades