S’amplia la flota del metro per millorar-ne la freqüència de pas

Transports Metropolitans de Barcelona ja ha rebut el primer dels dotze nous trens que reforçaran les línies 1, 3, 4 i 5. Començaran a posar-se en circulació a partir del desembre i permetran millorar la freqüència de pas a les hores punta.

13/11/2019 17:34 h

Ajuntament de Barcelona

La incorporació dels nous combois permetrà augmentar en un 9% els trens que circulen per les línies 1, 3, 4 i 5 durant les hores amb més afluència de passatgers. Aquestes línies concentren el 80% dels viatges totals de la xarxa.

Amb l’ampliació de la flota i l’execució de les actuacions a la infraestructura es preveu que les freqüències de pas a les hores punta siguin:

  • L1, L3 i L5: menys de 3 minuts.
  • L2 i L4: menys de 3 minuts i mig.

El primer tren dels dotze que s’incorporen ja ha arribat a les cotxeres de Transports Metropolitans de Barcelona. N’hi haurà dos de la sèrie 9000, que reforçaran la línia 4, quatre de la sèrie 6000, que circularan per la línia 1, i sis de la sèrie 5000, dos per a la línia 3 i quatre per a la línia 5.

Gran inversió per millorar el servei

L’ampliació de la flota del metro forma part d’una gran inversió de 358 milions d’euros que també inclou substituir els 42 trens més antics de les línies 1 i 3.

Actualment la xarxa funciona amb un màxim de 142 combois que circulen simultàniament.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades