Un disseny obert i modern: així seran les instal·lacions i els entorns de l’estació de la Sagrera

En marxa la redacció dels projectes que definiran l’arquitectura, les instal·lacions i la urbanització dels entorns de l’estació de la Sagrera. Les empreses contractades disposen de dos anys per desenvolupar la seva proposta, que estableix com a punt de partida un disseny obert i modern per a tot l’àmbit.

11/07/2021 10:18 h

Ajuntament de Barcelona

Les instal·lacions i l’entorn urbanístic de la futura estació d’alta velocitat de la Sagrera s’integraran en la trama urbana amb una coberta parc per fomentar la vida veïnal.

Els projectes que definiran el disseny complementaran les obres de la infraestructura ferroviària que s’estan executant actualment.​

La mesa de contractació, en què participen representants d’Adif, de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i d’una comissió d’experts, ha decidit l’adjudicació del contracte.

La unió temporal d’empreses formada per Ayesa Enginyeria i Arquitectura, SA, b720 Arquitectura, SLP i Pegi Engineering, SL serà l’encarregada de redactar els projectes.

També està en marxa la urbanització dels carrers dels entorns de la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet, entre Ferran Turné i Camp del Ferro. Uns treballs que pretenen dinamitzar i endreçar un espai força perjudicat per les obres de construcció de la futura estació i que milloraran la mobilitat dels vianants i dels vehicles d’emergència, i incorporaran noves zones d’estada, més arbrat i mobiliari urbà.

Etiquetes associades a la notícia