Un nou vial de vianants obrirà el recinte de Sant Pau al veïnat

Un nou vial de vianants en un entorn verd obrirà el recinte de Sant Pau al veïnat, millorarà la connexió a peu entre els barris del Guinardó i dinamitzarà l'activitat comercial de la zona. El projecte, que s'enllestirà el 2020, estarà parcialment finançat amb l'impost sobre estades en establiments turístics.

27/07/2018 13:11 h

Ajuntament de Barcelona

El pas, que connectarà els carrers de Cartagena i de Sant Quintí en un entorn verd, afavorirà el passeig del veïnat i l’activitat comercial amb noves zones d’esbarjo on també es podran desenvolupar activitats ciutadanes.

L’actuació ampliarà així els espais d’ús veïnal en una zona on escassegen i permetrà que el recinte de Sant Pau, amb una superfície de 13,5 hectàrees que equivalen a nou illes de l’Eixample, deixi de ser una barrera entre els barris del Guinardó i el Baix Guinardó.

La urbanització, que neix d’una demanda veïnal, inclou incrementar l’arbrat i renovar el paviment, l’enllumenat i la senyalització. Les obres començaran l’any vinent i està previst que s’acabin el 2020.

Retorn al veïnat de la taxa turística

El projecte es desenvoluparà en tres fases, tindrà un pressupost de més d’un milió d’euros i es finançarà parcialment amb recursos municipals. En concret, s’invertiran 300.000 euros recaptats amb l’impost sobre estades en establiments turístics. La resta del cost serà finançat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

L’objectiu de l’anomenada taxa turística és reinvertir els ingressos que genera el turisme a la ciutat en accions que millorin el dia a dia en els barris i compensin l’impacte de l’activitat turística a la ciutat.

En el cas del nou vial de vianants del recinte de Sant Pau, l’actuació fomentarà la vida de barri en un espai agradable i saludable, i ajudarà a destacar un espai arquitectònic emblemàtic de la ciutat que atraurà més visitants i afavorirà la descongestió d’altres zones turístiques de la ciutat.