Vine a les sessions informatives i resol els teus dubtes sobre la Zona de Baixes Emissions

Amb l’objectiu d’informar, donar a conèixer i resoldre dubtes sobre la Zona de Baixes Emissions a les Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), s’organitzaran sessions informatives per a tota la ciutadania als diferents districtes de la ciutat.

22/11/2019 13:03 h

Ecologia Urbana

L’1 de gener de 2020, entrarà en vigor de manera permanent la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE rondes BCN), amb restriccions d’accés i circulació per a tots aquells vehicles que no disposin del distintiu ambiental de la DGT.

Aquesta mesura afectarà a uns 50.000 vehicles  que ja no podran circular per la zona urbana tots els laborables de dilluns a divendres de 7.00 a 20.00 hores.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona organitza, del 25 de novembre al 19 de desembre, sessions informatives als diferents districtes de la ciutat. L’objectiu és informar i mostrar a la ciutadania en general, i en concret als usuaris i usuàries de vehicles privats sense distintiu ambiental, les diferents alternatives de què disposen.

Calendari de sessions

Al districte de Gràcia, la Biblioteca Jaume Fuster acollirà la sessió informativa sobre la ZBE el dilluns 25 de novembre.

A l’Eixample i a Sarrià Sant-Gervasi, les xerrades es faran als centres cívics de Sagrada Família, Urgell i Vil·la Urània, el 28 de novembre, el 19 i el 3 de desembre respectivament.

Les Sales de Plens dels districtes d’Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Les Corts obriran les seves portes per a realitzar les sessions informatives sobre la ZBE el 29 de novembre, el 12 i el 19 de desembre respectivament.

El 17 de desembre, es resoldran dubtes sobre la ZBE a les Sales de Plens dels districtes de Nou Barris i Sant Martí.

Finalment, a Sant Andreu la sessió es farà a Can Fabra el 10 de desembre i a Ciutat Vella a la Sala Ernest Lluch de la seu de districte el 16 de desembre.

Totes les xerrades tindran lloc a les 18.00 hores, menys la de Sarrià que es farà a les 18.30, i les d’Horta-Guinardó i Sant Andreu, que seran a les 19.00 hores.

Dubtes i preguntes freqüents

Recordem que la ZBE Rondes BCN inclou Barcelona (excepte la Zona Franca industrial, Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat i una part d’Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

La ronda de Dalt i la ronda Litoral estan lliures de restriccions de circulació, és a dir, tots els vehicles (inclosos els més contaminants) poden circular-hi. El que no està permès, per aquests vehicles, és agafar una sortida i moure’s pels carrers de la ciutat que estan inclosos dins la ZBE.

Per saber quina etiqueta ambiental de la DGT té un vehicle, només cal entrar al web de la Direcció General de Trànsit (DGT), de Qualitat de l’Aire de l’Ajuntament de Barcelona o del registre de l’AMB i introduir la matrícula per saber si  les restriccions de trànsit definides en la ZBE Rondes de Barcelona afecten el vehicle en qüestió.

El control de vehicles a la Zona de Baixes Emissions es farà mitjançant més de 100 càmeres  que contrastaran les matrícules amb la correspondència de l’etiqueta ambiental de la DGT i amb el Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats.

Per a les furgonetes, autobusos, autocars i camions, s’ha establert una moratòria d’un any i hi ha altres vehicles que gaudeixen d’exempcions fins a renovació de vehicles i d’altres que poden sol·licitar autoritzacions que podeu consultar aquí.

Etiquetes associades a la notícia