Donem llum al teixit comercial de la ciutat

Un espectacle de la companyia Sol Picó ha donat pas a l’acte d’encesa dels llums de Nadal, el 26 de novembre, a la plaça Comercial, al Born. Enguany, en un context de crisi sanitària i econòmica que afecta especialment el comerç del centre de la ciutat, s’amplia i es millora la qualitat de l’enllumenat de Nadal. El consistori n’augmenta el pressupost en un 65% i n’incrementa les subvencions fins al 75% del cost, una demanda del teixit comercial de Barcelona.

05/10/2020 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

Del 26 de novembre al 6 de gener Barcelona s’il·lumina amb més de 100 quilòmetres de llums nadalencs, i els 39 mercats municipals també tenen una ornamentació especial.

Alguns carrers i places, com la plaça de Catalunya, ecenen els llums de Nadal per primera vegada, i el carrer de Balmes els recupera després de molts anys. D’altres, com el carrer de la Creu Coberta o el de Pelai, tornen a tenir arcs amb il·luminació de banda a banda del carrer. I es continuaran il·luminant grans vies com l’avinguda Diagonal, el carrer d’Aragó, la Gran Via, l’avinguda del Paral·lel, el passeig de la Verneda, el carrer de Binèfar i la via Trajana. L’hora d’apagada es regularà segons les possibles restriccions provocades pel context actual de pandèmia.

Enguany, per facilitar la gestió de l’enllumenat a les associacions de comerciants que se n’encarregaven fins ara, l’Ajuntament de Barcelona assumeix la contractació del disseny i la instal·lació dels llums de Nadal per consolidar, en els propers anys, una proposta lumínica que tingui consistència visual amb la identitat de la ciutat.

Una encesa de llums amb la companyia de Sol Picó

La companyia de la ballarina i coreògrafa Sol Picó ha ideat un espectacle centrat en les trobades familiars nadalenques per donar pas a l’encesa dels llums, el 26 de novembre, a la plaça Comercial, al barri del Born.

Ha estat un muntatge lumínic, amb música electrònica en directe sincronitzada amb els ballarins i intèrprets per expressar un clam d’esperança i de gaudi de les trobades amb la família, encara que sigui d’una manera íntima i continguda.

 

Etiquetes associades a la notícia