La solidaritat s'avança al Nadal

Començant pel Gran Recapte d'Aliments als mercats i supermercats, i destacant les campanyes més locals que duen a terme les entitats del Poble-sec o la Marina, ja estan en marxa les recollides solidàries d'aliments, roba, productes d'higiene, joguines, material escolar i fins i tot mobiliari que tradicionalment es duen a terme al voltant de Nadal. Fer-hi donacions ara és la millor manera d'aconseguir que arribin abans de festes a les persones que en necessiten.

23/11/2022 23:58 h

Mupert

Del 25 de novembre al 6 de desembre, el Banc d’Aliments de Barcelona recull donacions als mercats, supermercats i també petits comerços d’alimentació. Els aliments bàsics que s’hi recullen divendres 25 i dissabte 26 de novembre, un cop classificats i preparats per a la seva distribució, omplen les bosses que les famílies que ho necessiten acabaran recollint durant els propers mesos a entitats socials de tots els barris. Però el Gran Recapte té un format mixt, que combina la donació de productes d’alimentació amb els donatius monetaris al web o a les línies de caixa dels establiments. Combinar la donació física amb les aportacions monetàries permetrà distribuir també targetes moneder solidàries per a l’adquisició directa d’aliments peribles, com peix, carn i ous, per part de les persones usuàries.

Al Poble-sec recullen aliments, però també productes d’higiene personal i material escolar nou, fins al 13 de desembre a les escoles, instituts, parròquies, centres cívics (Sortidor i Albareda), casals (Elkano i Concòrdia), l’AV Poble-sec, la BiblioMusiCineTeca, la Biblioteca Francesc Boix, la Casa del Mar i Bona Voluntat en Acció. És la tradicional campanya unitària Nadal solidari al Poble-sec que coordina la Coordinadora d’Entitats: consulta aquí tots els punts de recollida, que funcionen cadascú en el seu horari habitual.

En tres locals de la Marina aquests dies recullen ja tota mena de material útil per a nadons, nens, nenes i adults que el veïnat vulgui donar a les persones que més ho necessiten. Un cistell ple d’esperances, en diuen. Els espais són:
Unió d’Entitats de la Marina (c. Mare de Déu de Port, 363): de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.
Espai Veïnal Química (c. Química, 2): de dilluns a divendres de 16 a 21 h.
AVV Can Clos (pl Mig, 7): de dilluns a dissabte de 8 a 14 h.
Els dimecres de 17.30 a 19.30 h també es recull mobiliari domèstic en bon estat, però amb cita prèvia per WhatsApp al 619 76 23 97.
Alhora, la Unió d’Entitats de la Marina, amb la col·laboració del diari La Marina (AMCL), també ha endegat una campanya solidària de recollida de torrons, neules i polvorons per endolcir les taules del veïnat més necessitat. En recullen fins al 28 de novembre als locals de la Unió d’Entitats i de l’AVV Eduard Aunós, al centre Àncora Dona, a la Fundació Esclat, als instituts La Mercè i Domènech i Montaner, a la Sala Pepita Casanellas i als centres cívics La Cadena i Casa del Rellotge.

La Comunitat de Sant’Egidio recull mantes i sacs de dormir per a les persones sense sostre, tots els dimarts de 19 a 20.30 h a l’Església de Santa Maria de Sants.

Finalment, de cara al Nadal i Reis, també comencen ja a posar-se en marxa les recollides solidàries de joguines per assegurar-nos que cap nen ni nena no se’n queden sense. Creu Roja Joventut ha posat en marxa la campanya ‘Els seus drets en joc’ i aquest diumenge 27/11 ha previst una jornada especial de recollida de joguines centralitzada al seu local del carrer Bou de Sant Pere, 5 (). Per promoure-hi les donacions, Ràdio Hostafrancs fa dissabte 26/11 un programa especial en directe des de la seu central de Creu Roja a Barcelona, al carrer de Joan d’Àustria (la Llacuna del Poblenou).

Etiquetes associades a la notícia