La plaça de Catalunya, epicentre del Festival de Nadal 2020

El Festival de Nadal de Barcelona se celebra a la plaça de Catalunya, on es podrà gaudir d’un programa cultural amb una vintena de projectes familiars, musicals i escènics i més de cent activitats fins al 30 de desembre.

03/07/2020 13:24 h

Ajuntament de Barcelona

Tots els espectacles i les activitats són gratuïts, però per assistir-hi cal fer reserva prèvia al web.

La programació de la plaça de Catalunya del Festival de Nadal de Barcelona es divideix en tres franges horàries, que corresponen a diferents trams d’edat:

  • Matí dedicat al públic infantil de totes les edats, amb quatre grans eixos (literatura, ciència, arts plàstiques i moviment), per promoure la participació dels nens i nenes i fer-los-en protagonistes. Les activitats es desenvolupen entre les 10.00 i les 14.45 hores, i hi participen La Mandarina de Newton (divulgació cientificotecnològica), el Festival Flic (literatura i arts), El Culturista (arts plàstiques), Àrea d’Esports de l’Ajuntament (esport i vida saludable) i Eléctrico 28 (dinamització mitjançant arts de carrer).
  • Tardes culturals amb música en viu i arts escèniques de projectes creats a Barcelona, que representen la diversitat i pluralitat artística de la ciutat per atraure el públic local i internacional. Hi participen el Festival Say It Loud, l’Associació Coincidències, el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, Nación Funk i Koko-Jean Davis, Lenin Jiménez and his Orchestra, Sia Tolno i l’Alma Afrobeat Ensemble, la Golden Beat, Litus, Paula Valls, Companyia Moveo, PSIRC, Ariadna Peya, Adrián Vega, Ester Guntín, Andrea Jiménez, Violeta Iriberri, Elvi Balboa i la brass band Hip Horns.
  • Vespres universals, en què es representa l’espectacle multimèdia de gran format Cançó de Nadal, la versió contemporània que ha fet la companyia Insectotròpics de l’obra de Charles Dickens.

Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

A l’anell exterior s’instal·larà la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que aquest any tindrà una importància especial, ja que Barcelona ha estat escollida la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

La Fira disposarà de 32 casetes per donar a conèixer productes que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat i, alhora, per explicar pràctiques concretes de consum i d’hàbits quotidians saludables. Hi participaran una quarantena d’organitzacions i empreses d’economia social i solidària que oferiran un ampli ventall d’oferta d’artesania, cultura, llibres, alimentació envasada, joguines, cosmètica i benestar saludable i altres productes de petit regal.

L’horari habitual serà de les 11.00 a les 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve.

Més il·luminació

La plaça de Catalunya és també un dels grans espais il·luminats durant el Nadal del 2020, i se suma a la resta d’espais del centre amb llums nadalencs, com la via Laietana, la plaça d’Urquinaona, el carrer d’Aragó, la Gran Via de les Corts Catalanes, l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Balmes.

La il·luminació nadalenca es considera una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat durant les festes. Per això, el consistori ha pres certes mesures per reforçar-la:

  • S’ha finançat, per primera vegada i de manera excepcional, fins al 75% dels llums de Nadal dels eixos comercials de la ciutat, i per tant, se supera el màxim del 50% habitual.
  • S’han posat llums de Nadal, per primera vegada, a les façanes dels 39 edificis dels mercats municipals.
  • L’Ajuntament ha contractat directament la il·luminació dels eixos comercials que ho han volgut així.
  • S’han il·luminat més carrers del centre de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades