Aprovat l’increment del pressupost per a l’ampliació de Fira Barcelona

El Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat la modificació del conveni de col·laboració entre diferents administracions per al finançament de l’ampliació i renovació dels espais firals de Fira Internacional de Barcelona.

27/11/2020 17:00 h

Ajuntament de Barcelona

Finalment, s’autoritza la despesa total de 30,55 milions d’euros, que es farà efectiva en partides de poc més de 7,6 milions anuals des del 2021 fins al 2025, condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient als respectius pressupostos municipals. L’aportació municipal al cost del projecte de transformació del recinte firal és del 23,47% del total.

Una ampliació necessària

Amb l’ampliació i renovació dels recintes firals de Fira Barcelona es passarà dels 240.000 metres quadrats de superfície actuals als 300.000 metres quadrats. El projecte inclou la construcció, al recinte de la Gran Via, d’un edifici de dues plantes de 60.000 metres quadrats, que enllaçarà amb el pavelló 1 i el Hall Europa del recinte mitjançant un pas elevat.

D’altra banda, es preveu renovar el recinte de Montjuïc. El projecte Univers Montjuïc, en fase d’estudi, preveu la remodelació i modernització de l’espai per tal d’adequar-lo a les exigències firals actuals.

A més, aprofitant el caràcter urbà, s’hi volen generar nous espais ciutadans tant amb la reurbanització de l’avinguda de la Reina Maria Cristina com amb l’ús del palau de Victòria Eugènia per a exposicions culturals.

Compromís de totes les administracions

El conveni de col·laboració per a la modernització i ampliació de Fira Barcelona el signen, a més de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona.

Amb l’aprovació definitiva de l’addenda al conveni de col·laboració que s’ha fet avui es tanca un procés que va començar amb l’aprovació del projecte d’ampliació pel Consell Plenari del mes de desembre del 2019.